Kvinnor

Damklockor i många varianter

En vacker klocka på handleden är en av de bästa modeinvesteringarna du kan göra.

Det finns många «hemliga» tricks när det kommer till mode. Och en väl utvald «accessory» kan göra mer för dig rent stilmässigt än en hel garderob full av märkeskläder.

Ofta är det de små detaljerna som räknas. Ett par snygga skor, den rätta handväskan eller en vacker sjal kan mycket väl vara pricken över i:et du letar efter.

För att inte tala om den rätta klockan!

Stigande ordning

1-48 of 1297

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Stigande ordning

1-48 of 1297

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Damklockor

I strikta ordalag hade man kunnat ha en klocka för varje tillfälle. För precis som man inte förväntar sig att en outfit ska passa för alla tillfällen kan man väl knappast förvänta sig att en klocka ska göra det.

Klockan du har på dig när du till exempel utövar sportaktiviteter eller reser är inte nödvändigtvis samma klocka du vill ha när du ska ut på stan.

Det finns många snygga klockor i en mängd olika kategorier, så varför begränsa sig till bara en?

Många typer av damklockor

För att hjälpa dig att få ett färskt perspektiv kring det här med klockor kan du ju alltid prova på att dela in olika damklockor i olika kategorier. Då blir det också lättare att se vad du möjligtvis saknar i din klockgarderob.

I det ena fältet har vi de mer sportiga klockorna.

Det här är klockor som du kan ha på dig under träningen, joggingrundan eller i andra sportiga sammanhang. Just den här typen av klocka brukar vara mer robust och motståndskraftig och har, så klart, en mer sportig stil.

Den har också en rad funktioner som andra klockor inte har.

I det andra fältet hittar vi de mer klassiska «finklockorna» som man kan ha när man ska gå på en jobbintervju, en dejt eller ut på krogen med tjejkompisarna.

Det kan vara bra att lära sig skillnaden mellan mer diskreta klockor som passar i professionella sammanhang, och damklockor med en något högre glamourfaktor som passar bättre för socialt bruk.

Klockor damer

Här kommer vi in på en viktig faktor som många kanske inte tänker på när det kommer till damklockor. För även om en speciell klocka passar (och kanske till och med är perfekt) i sociala sammanhang, betyder inte det nödvändigtvis att den passar i en mer formell kontext.

Det ideala vore att ha minst tre klockor.

En sportig damklocka för alla typer av fritidsaktiviteter, en annan glammigare klocka till fest, och en tredje klocka i traditionell stil som kompletterar din övriga outfit vid professionella tillfällen.

Alltså en elegant men samtidigt diskret klockmodell.

Det är inte alla som omedelbart förstår vikten av att ha flera typer av klockor men om du börjar se på klockan som ett klädesplagg, ja då är det nog lättare att förstå hur vi tänker.

Och då blir det ju plötsligt roligare att shoppa klockor!

Klockor dam 2018

När det gäller klockor, och speciellt damklockor, hittar vi en blandning av trender och smaker, samt klassiska riktlinjer som knappt förändras med tiden.

En del märken varar ett par år innan de försvinner helt från marknaden. Vad kommer att gälla för damklockor år 2018?

På många sätt ligger hemligheten i att hitta en damklocka som kan stå emot de ständigt skiftande modetrenderna. Samtidigt är det ju roligt att kunna hänga med i moderacet då och då, både för att variera ens eget klockbruk och för att skaffa sig lite extra uppmärksamhet.

Under året var trenderna många.

Bland annat fick en del upp ögonen för starka färger, som till exempel rött. Samtidigt fick den här trenden sin motvikt i att det plötsligt blev väldigt populärt med damklockor vars design haft naturen som inspiration för sina mönster och färger.

Damklockor märken

En annan trend som hållit i sig ganska länge är guldfärgade klockor med hög glamour-faktor. Det var en tid sen trenden drog igång men trots det har den lyckats hålla sig i topp.

Förutom att klockorna gärna är guldfärgade och har någon enstaka, gnistrande detalj på tavla eller boett, ser vi också en växande trend för överdimensionerade damklockor.

Det är svårt att säga om denna trend kommer att fortsätta in på 2018, men allt tyder på det. Det kan vara klokt att fokusera på hur du vill använda klockan snarare än vilket märke som är populärast just nu, även om det verkar som om samma märken som var populära 2017 kommer att fortsätta att vara det under 2018.

Varierad användning

Numera är det inte längre så enkelt att definiera vad som är en damklocka och vad som är en herrklocka. Det finns nämligen många modeller som överlappar varandra.

Se bara på Casio.

Casio klockor har varit ett av världens största klocktillverkare sedan digitalklockorna kom på 1970-talet. En modell, som till exempel den digitala, guldfärgare A186WG, passar lika bra till både damer och herrar.

Detsamma går att konstatera om en rad andra modeller.

Det har också blivit en tendens att allt fler damer faktiskt väljer att använda typiska herrklockor. Håller vi oss till Casio går det till exempel att se att flera modeller ur G-Shock serien också gärna används av tjejer.

Använd din damklocka som ett klädesplagg

En sak är säker: Om du börjar att se på klockor – och damklockor – som en grundläggande modeaccessoar har du kommit ett bra steg på vägen.

Men ta gärna denna tankegång snäppet längre.

Alla förstår att en sportig klocka passar bättre i sportiga sammanhang, eller när man är ute och reser. Däremot klarar inte alla av att skilja mellan klockor som passar till fest och damklockor som kommer till sin rätt i professionella situationer. Kanske något att tänka lite extra på.

När du väl har fått en klarare uppfattning om det här med klockor kan det vara en utmärkt idé att börja samla på olika klockor inom en och samma kategori. Det gäller bara att få upp ögonen för klockan som en fantastisk modeaccessoar.
  Laddar...