DKNY

DKNY – modeklockor från en av världens främsta designers

DKNY är en starkt lysande stjärna på modehimlen och klockor från DKNY har varit populära sen 90-talet. Letar du efter en elegant klocka från ett av världens största modehus? Ta en titt på DKNY:s kollektioner!

DKNY är ett av världens ledande modeleverantörer och deras klockor är bland de mest sålda i Europa och resten av världen. DKNY-klockor är både trendiga och uttrycksfulla, precis som den fantastiska stad de inspirerats av – New York.

Stigande ordning

29 artiklar

Stigande ordning

29 artiklar

DKNY klockor

DKNY tillverkar moderiktiga klockor som håller samma höga nivå som märkets övriga produktserier. Stilen varierar från klassiskt eleganta klockor i rostfritt stål till trendiga modeller med skarpa detaljer och innovativ form. De mjukt rektangulära boetterna är karaktäristiskt för många av DKNY:s klockor.

DKNY historia

Hjärnan bakom märket DKNY är Donna Karan, en amerikansk designer som under 15 år jobbade för sportsmärket Anne Klein. 1984 grundade hon tillsammans med maken Stephan Weiss ett eget modeföretag under namnet Donna Karan New York.

Inspirerad av dotterns lättsamma stil, skapade Karan DKNY år 1989, ett spinoff-varumärke som skulle rikta sig mot en yngre publik. DKNY blev snabbt en succé och nya kollektioner har sedan dess lanserats med jämna mellanrum. Som till exempel DKNY Jeans, DKNY Underwear, DKNY Active, DKNY Kids och DKNY Junior.

Idag är DKNY ett av världens största trendsättare som förutom klockor också producerar kläder, parfymer och kosmetika.

År 2001 köptes DKNY upp av det franska konglomeratbolaget LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). 2016 sålde LVMH Donna Karan International, med varumärkena "Donna Karan" och "DKNY", till G-III Apparel Group för nästan 5 miljarder kronor.

Toppdesign som alla kan njuta av

DKNY är ett modemärke som prismässigt befinner sig i medelklassen men stilmässigt håller samma höga kvalitet som många andra ledande modemärken. Klockornas design är modern och diskret lyxig med sofistikerade detaljer som får klockan att kännas lite extra exklusiv.

Här handlar det knappast om ‘en klocka för alla tillfällen’ då varje modell har något alldeles speciellt att förmedla. Därför är det också väldigt få som bara har en DKNY klocka i sin klocksamling.

Moderiktiga klockor av hög kvalitet

Även om DKNY säljer klockor där design ligger högt i fokus betyder inte det att man ger avkast på kvalitén. Varje klocka är försedd med ett slitstarkt mineralglas och boett i rostfritt stål. Inuti vilar ett kvartsur av högsta kvalitet.

Det finns inte bara en typ av DKNY klocka. Varje modell är en unik produkt av varierande komplexitet och stil. I en och samma kollektion går det att hitta en trendig damklocka i svart stål med svart urtavla och länk jämte en klassisk modell i roséguld ton med vit urtavla och ett elegant läderarmband.

DKNY damklockor

Elegansen får härja fritt i DKNY damklockor. Det tidlöst stilfulla möter det moderna i en perfekt symbios där de små unika detaljerna får klockan att sticka ut lite extra. Klockorna kommer till sin fulla rätt i kollektioner som Dress och Crystal, där både ur och armband är noggrant utformade med mycket design i fokus.

DKNY herrklockor

Herrklockorna i DKNY är eleganta, solida och ger en kraftfull look. Hög prestanda ligger bakom varje modell, inte minst i Chronograph-serien som blivit väldigt populär bland trendkänsliga män. Utbudet av DKNY herrklockor är minst lika sofistikerat som i damkollektionerna. Här finns eleganta modeller i rektangulär design med tvådimensionella urtavlor och armband i svart kalvläder.

Den som letar efter en stilren dressklocka har en hel del att välja mellan. Den klassiska DKNY-serien erbjuder snygga armbandsur av rejälare modell (44 mm i diameter) tillverkade i rostfritt silverfärgat stål med självlysande visare och datumvisare. I samma kollektion går det också att hitta spännande modeller som kombinerar färg och material på ett unikt och utmanande sätt.

DKNY Dress

Det här är den ultimata dress-kollektionen att kombinera med kostymen eller festklänningen. DKNY Dress tummar inte på stilen utan levererar moderiktig elegans på högsta nivå. Det går förstås att hitta modeller för både herrar och damer i Dress-serien. Klockor i glänsande silver med den klassiska rektangulära boetten och omlottlänk i rostfritt stål, eller eleganta armbandsur i guldgul ton med ett gnistrande mesh-armband i samma ton. Det sparas inte på lyxen i DKNY Dress!

DKNY Ceramic

Ceramic-serien är en ypperligt designad kollektion av exklusiva klockor som utmärker sig genom sina detaljer i keramik, som armbandet och låset på klockorna. Har du höga krav på din nästa klocka och letar efter något riktigt unikt kan det vara väl värt att ta en titt på Ceramic-serien. Stilen är elegant och flärdfull med vackert stora urtavlor och kombinerade klockarmband i rostfritt stål och keramik.

DKNY Chronograph

Chronograph är en serie som i första hand lockar moderiktiga män till DKNY:s klockor. Här går det att hitta ett fantastiskt urval av solida och kraftfulla klockor i trendig sportsmodell som kombinerar stål och gummi på ett häftigt sätt. Urtavlorna är stora och robusta med självlysande markeringar och visare, kronograf och separat sekundvisning. De tillverkas med splitterfritt mineralglas som skyddar mot repor och fukt.

Trots att serien kanske i första hand lockar män finns det också ett spännande sortiment av Chronograph damklockor i snygg design med en något smalare tjocklek på armbandet för att klockan ska kännas nätt och bekväm på en kvinnas handled.
  Laddar...