Herrklockor

Stort utbud av herrklockor på Klockor.se

Letar du efter herrklockor? Då har du hamnat rätt. Här på Klockor.se hittar du ett stort urval av herrklockor.

«Man är aldrig fullt påklädd utan ett leende», säger ordspråket. Det samma kan sägas om klockor.

En del män är inte särskilt intresserade av klockor, och tanken är ju inte heller att du ska bli klocksamlare. Men faktum är att en snygg och stilig klocka kan göra mer för ditt utseende än en garderob full av kläder.

Detta kan vara extra intressant att veta om du vill ge någon du är romantiskt intresserad av ett gott intryck.

Stigande ordning

1-48 of 1683

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Stigande ordning

1-48 of 1683

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Herrklockor

Det fina med just klockor är att de är ett av få smycken som en man faktiskt kan ha. Visst, numera är det inte särskilt ovanligt att se killar bära armband – gärna i skinn – eller ett snyggt örhänge. De senaste åren har det blivit väldigt populärt med diamantörhängen, kanske inte minst tack vare storstjärnor som David Beckham och 50 Cent.

Andra typer av ringar utöver vigselringen är förstås inte heller ovanligt.

Men dessa hör trots allt till undantagen. Förr eller senare kommer man alltid tillbaks till klockor. För i grund och botten är ju herrklockan en mans enda, fullt legitima sätt att bära ett smycke.

Så missa inte tillfället!

Skapa din egen stil

Med en snygg herrklocka kan du skapa och förädla din egen stil. Ta en stund till att fundera kring alla möjligheter som finns här.

För det finns ju ett närmare oändligt utbud av klocktyper och modeller.

De flesta män tycker att det räcker med en bra klocka och detta är ju ett ganska vanligt tankesätt. Många fick säkert en klocka i konfirmationspresent och den använder man tills den dag då den slutar ticka.

Men idag har vi givetvis en helt annan approach. Mycket av detta handlar om den allmänna inställning många av oss har till saker och ting. För inget varar ju särskilt länge nuförtiden. När det handlar om just klockor går det däremot fortfarande att hitta mycket kvalitet på marknaden. Att ha flera klockor i sin klocksamling handlar i princip om att kunna uttrycka sig på olika sätt. Det handlar om att förmedla olika signaler vid olika situationer.

Vilken herrklocka är du?

En smart inställning till det här med klockor är att ställa sig frågan "Vilken klocka är jag?" eller "Om jag vore en klocka, vilken klocka skulle jag då vara?"

Det här kan för övrigt vara en trevlig sällskapslek, eller kanske ett tankeexperiment som går att tillämpa på en mängd olika saker.

Men vi går tillbaks till klockor istället och ställer oss frågan: Om jag vore en herrklocka, vilken klocka skulle jag då vara?

Försök inte att välja "rätt" svar, för tanken är inte att du ska identifiera en enda "rätt" klocka som du absolut måste välja. Klockan du väljer behöver inte heller nödvändigtvis vara den klocka som faktiskt kommer att bli din framtida klocka. Detta handlar mer om att se hur olika klockor sänder ut olika signaler.

Sportig, robust och tuff

Är du en Casio G-Shock klocka? Då är du nog en tuff och sportig kille. Samtidigt har du en ganska traditionell stil utan större pretensioner. Casio G-Shock serien är en klassisk digital klockserie som inte har förändrats så mycket sen den lanserades på 1980-talet. Grundläggande för de här modellerna är att de visar tid och dag/datum. Sen varierar extrafunktionerna utifrån modellen du väljer.

Utseendemässigt är det här en solid och robust klocka för ärliga och opretentiösa män.

Elegant och moderiktig

En helt annan typ av herrklocka, för en helt annan typ av man, är den klassiska Daniel Wellington klockan. Här har vi en herrklocka som utstrålar diskret elegans. Det är nog ingen tillfällighet att det handlar om ett svenskt varumärke. Klockan förmedlar på ett ypperligt sätt de moderna svenska värderingarna av hur en man bör vara.

Lyxigt och stort

En helt annan herrklocka är de typiska Seiko klockor. Seiko är ett varumärke med ett enormt utbud av klockor, men frågar du folk vad de i första hand förknippar med just det här märket så är det «lyx» och «manlig elegans» som de flesta svarar. En något mer flärdfull elegans bör tilläggas, för män som inte är rädda för att visa upp sin lyxiga sida. För män som vet hur man uttrycker sig på ett kraftfullt sätt.

Som du ser är en herrklocka inte bara en herrklocka. Beroende på vilken modell du väljer kan den skicka ut väldigt starka signaler av högst varierande karaktär.

Variera ditt klockbruk

Det ideala är därför att du har mer än en klocka i din samling. Vid vissa tillfällen är det bättre att vara lågmäld och diskret – men ändå elegant. Vid andra tillfällen kan man gott bära ett tuffare ur. Och så vidare. Har du fyra, fem, eller flera, klockor att välja mellan kan du förmedla vem du är på ett optimalt sätt.

Det fina är att du då inte behöver begränsa dig själv för, kort och gott, handlar det om att ta på sig en klocka för att framhäva en annorlunda sida av sig själv.

Samla på klockor

Fler och fler svenska män har under den senaste tiden börjat samla på herrklockor. Trenden har varit stark ganska länge utomlands, men i Sverige är sparsamhet och diskretion viktiga värden. Trots detta har det även här börjat bli alltmer populärt att samla på herrklockor.

Och varför inte? Män har annars så få möjligheter till att påverka sitt utseende, vilket gör klockan till många mäns kanske enda chans att bära något riktigt snyggt i smyckesväg.

Om du inser att det med rätt herrklocka går att uttrycka sig bättre i olika situationer, ska du definitivt börja fundera på att samla på klockor. Du lär få större uppmärksamhet från alla - även andra män. Är det romantisk uppmärksamhet du är ute efter ska du veta att en väl vald herrklocka kan vara en fantastisk kärleksmagnet.

Våga prova själv!
  Laddar...