Märkenas reklamationsrätt/garanti

Laddar...

På denna sida så har vi samlat en översikt över märkenas reklamationsrätt/garanti. Här kan du läsa vad giltig reklamation är. En god tumregel är att invändiga skador täcks (men t.ex. fuktskador i ej vattentät klocka, räknas som felbruk), men inte utvändiga skador (förutom om utvändig skada är synlig redan vid emottagandet av produkten). Det är skillnad på tillverkningsfel, felbruk och slitage.

Ett exempel på felbruk kan vara en klocka med krona, som har fått vattenskada p.g.a. kronan inte satts i rätt läge. En sådan skada anses som självorsakad, även om klockan är klassificerad som vattentät, och täcks därför inte av reklamationsrätt.

Ett slitet armband täcks vanligtvis inte heller, utan räknas som (normalt) slitage. Undantaget är om det syns direkt vid emottagandet, eller efter en väldigt kort period användande - då det kan röra sig om produktionsfel. Exempel 1: Läderarmbandet spricker/går sönder ca 18 månader efter köp. Det täcks inte, då det anses som normalt slitage. Exempel 2: Skinnarmband spricker/går sönder 10 dagar efter köp. Det täcks, då det troligen är ett produktionsfel - förutom om det syns att armbandet har utsatts för synnerligen omild behandling.

 

Här får du en ungefärlig tid över märkenas egna verkstadstider (exklusive eventuella helgdagar). Olika säsonger o.d. kan påverka uppskattningarna, men det är en indikation på vilken tid du kan förvänta dig. Tiden räknas från den arbetsdag som vi emottager paketet från dig.

Adidas: 3-6 veckor.
Beco: 3-6 veckor.
Bulova: 2-3 veckor.
Calvin Klein: 2-4 veckor.
Carrie Taylor: 2-3 veckor.
Casio: 2-3 veckor.
Certina: 2-4 veckor.
Club: 2-3 veckor.
Diesel: 3-6 veckor.
Daniel Wellington: 2-3 veckor.
DKNY: 3-6 veckor.
Dyrberg/Kern: 1-2 veckor.
Fossil: 3-6 veckor.
Gant: 2-3 veckor.
Gucci: 2-4 veckor.
Guess: 4-6 veckor.
Hello Kitty: 4-6 veckor.
Hugo Boss: 4-6 veckor.
INEX: 2-3 veckor.
Kate Spade: 2-3 veckor.
Kerbholz: 2-4 veckor.
Lars Wivallius: 2-4 veckor.
Lego: 1-2 veckor.
Lorus: 2-3 veckor.
Mango: 2-3 veckor.
Michael Kors: 3-6 veckor.
Misfit: 3-6 veckor.
Nixon: 5-7 veckor.
Police: 2-3 veckor.
Pulsar: 2-3 veckor.
Raymond Weil: 2-4 veckor.
Seiko: 2-3 veckor.
SMA Fitness: 2-4 veckor.
Suunto: 1-3 veckor.
Swiss Military Hanowa: 2-3 veckor.
Tissot: 2-4 veckor.
Tommy Hilfiger: 2-3 veckor.
Triwa: 5-7 veckor.
WeWood: 4-6 veckor.

WobL: 2-3 veckor.

Vi vill gärna spara data i cookies

Vi använder informationskapslar från trafik-logg för att identifiera vilka sidor som besökts, vilket hjälper oss att förbättra användarvänligheten på vår hemsida, både generellt samt specifikt för dig. Läs mer här;