Bulova

Bulova

Bulova – stilrena klockor från USA med japansk teknologi

Bulova är en ledande klocktillverkare på den amerikanska marknaden. Klockorna är kända för sin snygga design och höga kvalitet. Stilen är modern och bjuder på mycket färg och läckra detaljer som ger klockorna ett alldeles eget uttryck. Hos Bulova hittar du tidlösa armbandsur som passar de flesta tillfällen.

Bulova har funnits i många generationer och är ett klockmärke som attraherar både unga och äldre, oavsett kön. Letar du efter en snygg och exklusiv klocka som kan användas både till vardags och fest ska du ta en titt på klockorna i Bulovas sortiment. Här finns både klassiska modeller och high-tech kronografer med en läckert futuristisk design. En klocka från Bulova är inte bara ett riktigt bra köp utan en livslång investering.

Stigande ordning

45 artiklar

Bulova klockor

Bulova klockor har sålts sedan 1875, vilket gör märket till ett av de äldsta på marknaden. I nästan 150 år har Bulova hunnit samla på sig värdefulla kunskaper som de omvandlat till högteknologiska lösningar för sina klockor. Märket är ensamt i världen om att använda kvartsurverk med flytande sekundvisare, något de kallar för «precisionist» teknologi, som ger klockorna ett mycket högt precisionsvärde.

Deras logo består av en stämgaffel, en ständig påminnelse om att Bulova faktiskt är skapare av historiens första stämgaffel. Det syns tydligt att Bulova är en traditionsrik klocktillverkare, inte minst när det kommer till klockornas utseende. Designen må vara amerikansk och produktionen schweizisk, men inuti klockorna finner du ett japanskt urverk av ypperlig kvalitet.

Bulova historia

Bulova har funnits med länge. Företaget grundades 1875 i New York av en polsk immigrantjuvelerare vid namn Joseph Bulova. 1912 startade Bulova produktionen av sina allra första klockor i Biel, Schweiz (fabriken stängdes ner 1983). Bulova blev först med att massproducera klockor och 1919 lanserades märkets första kollektion av herrklockor. En unik stil, hög precision och innovativ teknologi gjorde att Bulova snabbt blev populärt hos den amerikanska befolkningen.

Joseph Bulova blev själv aningen besatt av tidsprecision och monterade ett observatorium på taket av en skyskrapa i New York för att studera universaltidens parametrar.

Den 1 juli 1941 producerade Bulova världens första TV-reklamfilm, samma dag som det blev tillåtet med TV-sänd reklam i USA.

På 60-talet tävlade Bulova mot rivalen Omega om att bli vald som ‘first watch on the moon’. 1971 uppfylldes drömmen och Bulovas första kronograf fick följa med ombord på Apollo 15, fjärde rymdexpeditionen att landa på månen. Klockan bars av astronauten och expeditionschefen för Apollo 15, David Scott. Däremot bar resten av besättningen var sin Omega Speedmaster klocka, officiellt utfärdad av NASA. Bulova klockan som bars av Scott såldes senare för ca 9 miljoner kronor, vilket gör den till historiens dyraste astronautägda klocka som någonsin sålts på auktion.

I januari 2008 köpte Citizen upp Bulova Watch Company för en och en halv miljard (ca 250 miljoner dollar). Idag designar och tillverkar Bulova flera olika varumärken, däribland flaggskeppsmärket "Bulova", trendiga "Caravelle New York", och högklassiga dressklockor under märket "Wittnauer Swiss».

Trendiga klockor från New York

Bulova klockor är världsberömda för sin fantastiska precision, kreativa design och ett utsökt hantverk, egenskaper som syns tydligt i kollektioner som Precisionist, Accutron II och Automatic. Varumärket lanserar ständigt nya modeller med innovativ teknologi och högkvalitativa material. Bulova är en jätte på den amerikanska klockmarknaden och en äkta stilikon i New Yorks modevärld. Bara namnet för tankarna till sofistikation, kvalitet och ett anrikt förflutet.

Stigande ordning

45 artiklar

Bulova damklockor

Klockorna som Bulova skapar med kvinnan i fokus är utsökt eleganta kreationer som andas lyx och sofistikation. När du väljer Bulova kan du känna dig trygg med att du får en tidlös klocka som tillverkats i samma oslagbara kvalitet som Bulovas high-tech serier. Du får ett armbandsur med en unik design som, om så önskas, håller livet ut.

Bulova herrklockor

Bulova herrklockor tillverkas i både klassiska modeller och högteknologiska varianter med ett tufft och sportigt utseende. En Bulova herrklocka är stilren oavsett vilket serie som mest faller dig i smaken. Gillar du high-tech klockor med hög funktionalitet får du inte missa Accutron II och Precisionist serierna. Väldigt lite kan gå fel när du väljer att köpa en klocka från Bulova.

Accutron II

Accutron II är en emblematisk serie som erbjuder unikt designade high-tech klockor med en funktionalitet som slår det mesta. Färgerna går i gröna och guldfärgade skalor, vilket ger klockan en enastående look som knappast går obemärkt. Tekniskt är klockan i det närmaste felfri. Utrustad med ett kvartsurverk av högsta kvalitet vars frekvens ligger på 262 kHZ är Accutron II bland det mäktigaste som finns just nu på marknaden. Urtavlan består av klassiska markörer och metalliska färger i guld- eller silverfärgat stål (beroende på modell). En touch av elegans får klockan av det snygga läderarmbandet som går i en matt, chokladfärgad ton.

Bulova Dress

Är du på jakt efter en riktigt snygg dressklocka behöver du inte titta längre bort än Bulova Dress! Den här serien är ren elegans i ett utsökt format. Klockorna har unika detaljer både på urtavla och boett. De mest exklusiva modellerna i Dress-serien är utsmyckade med äkta diamanter. Är du ute efter en mer diskret look men fortfarande vill behålla en touch av flärd hos din klocka ska du kika på modellerna i läcker roséguld med läderarmband i broderat krokodilmönster. Stilrena streck utgör markörerna på urtavlan som har snygga räfflade detaljer.

Bulova Precisionist

Letar du efter den ultimata herrklockan med oslagbar teknologi och ett stilfullt utseende är du på rätt spår. Buldovas Precisionist serie lanserades för första gången under 2010 och är idag märkets kanske mest omtyckta klocka. Precisionist har en helt ny typ av kvartsteknologi med 8 gånger fler vibrationer än ett industristandardbyggt kvartsur. Medan en vanlig klocka kan tappa uppåt 15 sekunder per vecka så tappar Precisionist ca 10 sekunder per år. Högre precision än så lär du inte hitta på marknaden!

Designen går inte heller av för hackor. Precisionist är en klassisk klocka med en rejäl boett tillverkad av rostfritt stål och en stilren urtavla som gnistrar med guld- och djupblåfärgade detaljer. Fyra olika kronografer pryder tavlan, plus en datumvisare. Klockan är vattentät till 30 ATM (300 m), vilket innebär att du kan använda den vid bland annat dykning och simning. Tack vare den inbyggda takymetern har klockan fantastiska mätegenskaper och klarar av att mäta tid ner till 1/1000 av en sekund.

Den här klockan befinner sig av logiska skäl i den dyrare prisklassen. Du hittar också fler varianter av Precisionist i herrsegmentet än bland Bulova damklockor. En makalöst snygg Precisionist modell i damserien är dock Special Grammy Edition. Klockan är prydd med infattade diamanter och har ett läckert guldgnistrande armband i mesh.
  Laddar...