Michael Kors


Michael Kors – lyxiga modeklockor från New York

Michael Kors är en av modevärldens största frontfigurer och grundaren till utsökta och fantasifulla klockor som har revolutionerat den internationella klockindustrin.

Namnet Michael Kors förknippar de flesta med lyxmode på högsta nivå. Denna toppdesigner från New York har gjort sig världsberömd för sin unika stil och känsla för kommande trender. Han har inte bara skapat storslagna modekollektioner utan är också en välrenommerad designer i den hårt konkurrerande klockindustrin. Kors lekfulla och mångfacetterade design genomsyrar de olika klockserierna som lanserats under åren, där kvalitet och design står högt i kurs.

Stigande ordning

1-48 of 117

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Michael Kors klockor

Michael Kors har av många beskrivits som en tongivande designer, inte minst för klockorna han skapat och fortsätter att skapa. Varumärket kanske man främst förknippar med traditionellt lyxmode där form och design är tidlöst klassiskt.

Med sina klockor väljer Kors att gå ifrån det klassiska för att ge uttryck åt en mer lekfull sida. Den banbrytande design som går att hitta i flertalet serier har gett Kors ett stort inflytande på den internationella klockmarknaden.

Michael Kors historia

Michael Kors (f.d. Anderson) är en amerikansk designer (född 9 augusti 1959) från Long Island, New York, som började sin karriär nere i föräldrarnas gamla källare, varifrån han skapade och sålde sina tidigaste kreationer. 1977 kom han in på anrika Fashion Institute of Technology men lämnade efter bara nio månader och började jobba som säljare och designer i en liten klädesbutik på Manhattan.

Kors första stora genombrott kom i samband med att det stora modevaruhuset Bergdorf Goodman fick upp ögonen för den unge designern. 1981 lanserade Kors sin första damkollektion hos Bergdorf Goodman, som blev en stormsuccé. Nio år senare fick Kors en helt egen kollektion under namnet KORS Michael Kors.

Idag är Kors chefsdesigner för sitt eget bolag Michael Kors Holdings Limited som säljer mode för både herrar och damer. Allt från ready-to-wear kläder till smycken, skor, väskor och klockor säljs under varumärket KORS. Över 700 butiker finns spridda runtom i världen. Stora varuhus som Neiman Marcus, Bloomingdale’s och Saks Fifth Avenue säljer Kors kollektioner med stor framgång. Kända profiler som Michelle Obama och Jennifer Garner har synts med Kors klänningar. År 2016 fyllde varumärket 35 år.

En perfekt kombination av design och kvalitet

Det går inte att neka att Kors har haft ett enormt inflytande inom modevärlden, inte minst när det kommer till klockor. Michael Kors klockor kombinerar stil och funktionalitet på ett ypperligt sätt. Klockornas höga funktionalitet och utsökta kvalitet är ett uttryck för att Kors tar sina klockor på allra högsta allvar.

Designen finns där också förstås, och är minst lika imponerande. Klockorna utgår från en klassisk prototyp, men varje kollektion har sin egen speciella prägel. Ska man beskriva en Michael Kors klocka är det kanske i första hand sportmode man kommer att tänka på. Trendiga modeller med lyxiga detaljer som kristaller och gnistrande loggor och hänglås. Materialet i klockorna är slitstarkt rostfritt stål med ett guld- eller roséguldfärgat överdrag.

Gemensamt för alla är ett oslagbart hantverk som kombinerar ett Quartz-urverk av absolut högsta kvalitet med armband i äkta läder. En Michael Kors ser fantastiskt snygg ut på handleden och därför är risken också stor att du hittar mer än en favorit.

Stigande ordning

1-48 of 117

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Michael Kors Herrklockor

Det finns klara fördelar med att satsa på en äkta märkesklocka från Kors. En Kors herrklocka varar livet ut, både kvalitets- och designmässigt. Klockorna är stilrena, makalöst snygga och håller en hög nivå vad gäller kvalitet och funktionalitet. En Michael Kors klocka vilar elegant och bekvämt på handleden, hjälper dig att hålla tiden och passar de flesta tillfällen och outfits.

Michael Kors Damklockor

Damklockorna från Michael Kors utstrålar kvinnlighet och elegans på ett ljuvligt sätt. Michael Kors har en lång erfarenhet av att designa för kvinnor i alla åldrar. Det är något speciellt med kreationerna som gör att miljontals kvinnor väljer att ha just Kors i garderoben. Detta smakfulla uttryck för kvinnlig skönhet och stil finner sitt perfekta uttryck i en äkta Michael Kors klocka. Kollektioner som Bradshaw, Darci och Lexington är typiska modeller där Kors bevisar vilket snille han är när det kommer till att skapa klockor som åstadkommer en perfekt symbios mellan funktionalitet och oslagbar design!

Lexington

Trendmedvetna klockentusiaster får inte missa Michael Kors Lexington serie. Det här är välarbetade klockor ner till minsta detalj. En förtrollande snygg klocka i gnistrande guldgultonat stål som fungerar både som smycke och armbandsur. Storleken är medium. Urtavlan är stilrent svart- eller champagnefärgad med romerska siffror, kronograf och datumvisare. Den smalare länken gör klockan perfekt även för mindre handleder.

Michael Kors Dylan

En smart herrklocka i sportigare stil med högfunktionell urtavla. Här kan du själv ställa in musiken som ska spelas i din mobiltelefon, koppla upp till olika hälsoappar, ta emot Smartphone-notiser och svara på SMS och e-post. Det går att lagra upp till 4GB i klockan. Dylan är kompatibel med Android OS 4.4 eller högre, samt iPhone 5/iOS8.2/ iOS7/ iPhone 4s eller högre.

Designmässigt är Dylan en högtrendig klocka med boett i solid rostfritt stål och armband i silikongummi. Displayen består av en pekskärm i mineralglas. Det här är en herrklocka med rejäla mått. Storleken på boetten är hela 46 mm i diameter!

Bradshaw/Bradshaw Mini

Letar du efter en elegant kronografklocka har du hamnat rätt. Bradshaw förenar teknik med design på ett oslagbart sätt. Klockan har i princip samma funktioner som Dylan modellerna, men utseendemässigt är det här en lyxigare vardagsklocka i mindre storlek (43 mm) med silver- eller guldplätering och utbytbart klockarmband. Du kan alltså själv bestämma hur din Bradshaw ska se ut! Urtavlan är detaljerad med datumvisare, kronograf och romerska siffror.

Bradshaw är utan tvekan en av Michael Kors bästsäljande klockor och nu finns också Bradshaw Mini i rostfritt guldfärgat stål. Den största skillnaden, som namnet antyder, finns i storleken på klockan som är ca 37 mm i diameter. Samtidigt är klockans tjocklek ganska så rejäl med sina 13 mm, vilket gör att den fortfarande upplevs som en sportklocka.
  Laddar...