Triwa

Triwa

Triwa – snygga klockor med modern svensk design

Triwa är ett klockmärke som bjuder på mycket attityd och kreativitet. Skapad av fyra unga designers med målet om att revolutionera den internationella klockindustrin har Triwa på kort tid blivit en favorit bland miljontals trendkänsliga kvinnor och män som letar efter det där lilla extra i en klocka.

Triwa har funnits i knappt 10 år men under denna relativt korta klocktid har man lyckats visa framtassarna i en annars förhållandevis konservativ klockindustri. Märket är svenskt och stilen opretentiöst nordisk, fast med en tydlig känsla av attityd. Klockorna är skapade för att förmedla individualitet och personlighet på ett unikt och lekfullt sätt.

Stigande ordning

29 artiklar

Triwa klockor

Genom valet av färg, material och form lyfter Triwa fram en känsla av personlighet och stil i varje klocka. Designen är glad och färgstark, vilket gör att klockorna sticker ut i en annars konventionell klockindustri där strömlinjeformade armbandsur oftast är normen. Klockorna designas och produceras i Stockholm, en stad som inspirerar och influerar. Utbudet är varierat, från klassiska armbandsur med en touch av attityd, till klockor i mindre traditionell stil och form som garanterat kommer att hamna i blickfånget.

Triwa historia

Det svenska klockmärket Triwa grundades 2007 av fyra vänner vars mål var att «transformera klockindustrin» genom att försöka avdramatisera klockan som koncept och istället skapa en modern stilikon för de yngre generationerna. Resultatet blev klockor som tar vara på det klassiska men samtidigt ger varje modell ett tydligt kontemporärt (och väldigt nordiskt) uttryck.

Genom att använda sig av modern marknadsföring och alternativa försäljningskanaler har man lyckats växa som märke och expandera produktlinjerna med nya, spännande inslag. Idag tillverkar Triwa inte bara klockor, utan även solglasögon och accessoarer. Företaget har distributörer på 25 marknader runtom i världen. Kontoret finns dock fortfarande i deras kreativa studio i centrala Stockholm där 30 svenska toppdesigners ständigt arbetar på att utveckla nya modeller enligt mottot att «bara ta fram produkter de själva vill bära».

Stigande ordning

29 artiklar

Triwa damklockor

Damklockorna i Triwa's damkollektion skapas med den trendsäkra kvinnan i fokus. Klockorna är stilrent avskalade och minimalistiska, men med en hög individualistisk känsla. Materialen är spännande och moderna, färgkombinationerna unika. Letar du efter en exklusiv klocka med en hög stilfaktor ska du definitivt ta en titt på damklockorna från Triwa.

Triwa herrklockor

Herrklockorna från Triwa är riktigt snygga armbandsur som tolkats utifrån traditionella premisser. Triwa designar både klassiska klockor och högteknologiska kronografer. Som Smoky Nevil, en traditionell kronografklocka med ett modernt uttryck som gör sig tillkänna genom den rökiga grå tonen på stålet i kombination med ett stilfullt klockarmband i chokladbrunt läder. Kort sagt hittar du många spännande modeller att välja mellan i Triwas herrkollektioner.

Triwa Falken

Falken är en stilig klocka med rena linjer inspirerad av en av Sveriges främsta rovfåglar. Falkögat porträtteras med en liten urtavla mellan visarna. Färgerna är varma och jordnära med kombinationer i mörkgrått, mörkgrönt, bordeaux och champagneguld. Designen är minimalistisk och samtidigt mycket uttrycksfull. Armbandet kan antingen vara en läckert gnistrande länk i mesh-stål eller en läderrem i organiskt behandlat skinn. Det här är en klocka i något större storlek med en boett på 38 mm i diameter. Inuti klockan gömmer sig ett utsökt japanskt urverk av modellen Citizen Miyota 1L45. Klockan är vattentät till 5 ATM (50 meter) så den tål en del stänk och vatten utan problem.

Triwa Elva

Elva är minstingen bland Triwa klockorna och också en av de vackraste och mest feminina modellerna. Boettens storlek är på bara 28 mm i diameter och inuti gömmer sig ett minst lika litet men ändå kraftfullt urverk från Citizen. Samtliga Elva klockor är tillverkade i rostfritt stål med variationer i färg och form. Pearl Elva är en vacker modell med vit urtavla och ett brunt armband i organiskt skinn. Vill du ha en klocka som sticker ut lite mer kan du istället kika på Rose Elva, en klocka i roséguld med svart urtavla och matchande armband i garvat läder från Tärnsjö Garveri.

Triwa Klinga

Inspirerad av 50- och 60-talets mode har Triwa skapat en klocka med mycket retrocharm och en del moderna inslag. Klinga är en snygg och slimmad modell på 38 mm som andas klassisk design men har i själva verket detaljer som påminner om kontemporär skandinavisk design. I Klinga-serien ingår flera ljuvliga modeller. Som Ivory Klinga, en elegant klocka i guldtonat stål och matchande meshlänk i samma gnistrande färgskala. Eller sagolika Snow Klinga, framställd i polerat stål som glimmar mot en elfenbensvit urtavla. Armbandet är tillverkat i ekologiskt skinn från Tärnsjö Garveri. En annan läcker variant i Klinga-familjen är iskalla Arctic, en makalöst vacker modell, tunn och stilren med en boett i guldfärgat stål, isblå urtavla och ett matchande mörkbrunt läderband. Samtliga modeller i Klinga-serien bär på ett högkvalitativt japanskt urverk från Citizen Miyota.
  Laddar...