Laddar...
Handla enligt
Shoppingalternativ
Kön
Märke
Armbandstyp
Armbandsfärg
Urskivefärg
Boettfärg
Boettmaterial
Glastyp
Urverk
Vattenskydd
Diameter
Tjocklek
Pris
Typ av spänne

Artiklar 1-48 av 63

Sätt stigande sortering

Timex klockor

En Timex klocka är ingen vanlig klocka, inte minst när det kommer till sportiga armbandsur. Serier som Ironman och Expedition är stora internationella bästsäljare. Men Timex har utöver sina emblematiska sportklockor också skapat eleganta klockor för vardagsbruk. Material, design och funktionalitet möts på ett ypperligt manér i en Timex klocka. Det spelar egentligen ingen roll vilken modell du väljer. Oavsett livsstil, har Timex något snyggt och användbart att erbjuda som uppfyller de allra flestas krav. Hitta sportiga klockor som dryper av trend eller eleganta kostymklockor som passar både till jobb och party.

Timex historia

Timex är ett anrikt varumärke som verkligen har haft tid på sig att skapa klockhistoria. Företaget (Timex Group USA, Inc.) grundades redan 1854 med namnet Waterbury Clock Company i Connecticut, USA. Idag ägs Timex av holländska Timex Group B.V. Genom årtiondena har Timex upplevt stora förändringar. 1944 ändrade det då konkurshotade Waterbury Clock Company namn till Timex Corporation och omstrukturerades helt. Så sent som 2008 köptes företaget upp av holländska Timex Group B.V och döptes om (igen) till Timex Group USA.

Redan på 1800-talet var Waterbury Clock Company ledande inom klockimport- och export i USA, som gick främst till Europa. Idag är Timex Group USA det enda klockföretaget som fortfarande har sitt säte i Naugatuck Valley (även kallat «Amerikas Schweiz») där all den amerikanska klockindustrin fanns tidigare.

Ursprungligen tillverkade Timex klockor som var billigare än de europeiska konkurrenternas. Idag skapar företaget klockor i en mängd olika prisklasser, från klassiska och prisvärda analoga klockor till äkta lyxklockor i high-tech kategorin. 2008 lanserades två nya lyxserier – Salvatore Ferragamo Timepieces och Valentino Timeless, i samarbete med de världskända modehusen med samma namn.

Klockor med mycket innovation och teknik

Timex tillverkar designerklockor som är både läckra och funktionella. Deras kollektioner är bland de populäraste som finns på marknaden, med Ironman-serien som flaggskeppskollektion. När du väljer Timex öppnas dörrarna till en klockvärld full av spännande klockor!

Timex har skapat klockor för olika olympiska idrottsgrenar (som triathlon) och är även officiell partner med arrangörerna för den stora Ironman-tävlingen. Är det en sportklocka du letar efter går det knappast att gå bet med Timex. Klockorna är högfunktionella och helt unika i sin design.
Sida
per sida

Timex

Timex – trendiga sportklockor från USA:s största klocktillverkare

Timex är en amerikansk klocktillverkare som funnits sen mitten på 1800-talet. Idag är märket ledande inom den globala klockindustrin, mycket tack vare sina högtrendiga sportklockor som blivit populära både bland idrottsutövare och stilkänsliga klockentusiaster.

Timex har under många år tillverkat klockor i både digital och analog form. Trots det breda utbudet av snygga armbandsur har märket lyckats behålla sin unika stil utan att ge avkast på kvalitet eller den höga tekniska funktionalitet som utmärker en äkta Timex klocka. Det är just deras fantastiska kreativitet och innovationsförmåga som har drivit Timex framåt i nästan 100 år.

Vi vill gärna spara data i cookies

Vi använder informationskapslar från trafik-logg för att identifiera vilka sidor som besökts, vilket hjälper oss att förbättra användarvänligheten på vår hemsida, både generellt samt specifikt för dig. Läs mer här;