Timex

Timex – trendiga sportklockor från USA:s största klocktillverkare

Timex är en amerikansk klocktillverkare som funnits sen mitten på 1800-talet. Idag är märket ledande inom den globala klockindustrin, mycket tack vare sina högtrendiga sportklockor som blivit populära både bland idrottsutövare och stilkänsliga klockentusiaster.

Timex har under många år tillverkat klockor i både digital och analog form. Trots det breda utbudet av snygga armbandsur har märket lyckats behålla sin unika stil utan att ge avkast på kvalitet eller den höga tekniska funktionalitet som utmärker en äkta Timex klocka. Det är just deras fantastiska kreativitet och innovationsförmåga som har drivit Timex framåt i nästan 100 år.

Stigande ordning

1-48 of 59

Sida:
  1. 1
  2. 2

Timex klockor

En Timex klocka är ingen vanlig klocka, inte minst när det kommer till sportiga armbandsur. Serier som Ironman och Expedition är stora internationella bästsäljare. Men Timex har utöver sina emblematiska sportklockor också skapat eleganta klockor för vardagsbruk. Material, design och funktionalitet möts på ett ypperligt manér i en Timex klocka. Det spelar egentligen ingen roll vilken modell du väljer. Oavsett livsstil, har Timex något snyggt och användbart att erbjuda som uppfyller de allra flestas krav. Hitta sportiga klockor som dryper av trend eller eleganta kostymklockor som passar både till jobb och party.

Timex historia

Timex är ett anrikt varumärke som verkligen har haft tid på sig att skapa klockhistoria. Företaget (Timex Group USA, Inc.) grundades redan 1854 med namnet Waterbury Clock Company i Connecticut, USA. Idag ägs Timex av holländska Timex Group B.V. Genom årtiondena har Timex upplevt stora förändringar. 1944 ändrade det då konkurshotade Waterbury Clock Company namn till Timex Corporation och omstrukturerades helt. Så sent som 2008 köptes företaget upp av holländska Timex Group B.V och döptes om (igen) till Timex Group USA.

Redan på 1800-talet var Waterbury Clock Company ledande inom klockimport- och export i USA, som gick främst till Europa. Idag är Timex Group USA det enda klockföretaget som fortfarande har sitt säte i Naugatuck Valley (även kallat «Amerikas Schweiz») där all den amerikanska klockindustrin fanns tidigare.

Ursprungligen tillverkade Timex klockor som var billigare än de europeiska konkurrenternas. Idag skapar företaget klockor i en mängd olika prisklasser, från klassiska och prisvärda analoga klockor till äkta lyxklockor i high-tech kategorin. 2008 lanserades två nya lyxserier – Salvatore Ferragamo Timepieces och Valentino Timeless, i samarbete med de världskända modehusen med samma namn.

Klockor med mycket innovation och teknik

Timex tillverkar designerklockor som är både läckra och funktionella. Deras kollektioner är bland de populäraste som finns på marknaden, med Ironman-serien som flaggskeppskollektion. När du väljer Timex öppnas dörrarna till en klockvärld full av spännande klockor!

Timex har skapat klockor för olika olympiska idrottsgrenar (som triathlon) och är även officiell partner med arrangörerna för den stora Ironman-tävlingen. Är det en sportklocka du letar efter går det knappast att gå bet med Timex. Klockorna är högfunktionella och helt unika i sin design.

Stigande ordning

1-48 of 59

Sida:
  1. 1
  2. 2

Kvalitet på toppnivå

Timex tillverkar snygga klockor för både damer och herrar. Gemensamt för de flesta modeller är att de är gjorda i slitstarkt rostfritt stål, äkta läder och flexibel harts. Klockorna är stöttåliga, vattentäta och högfunktionella med 30-varvsminne, kronograf och varvräknare (beroende på modell). Varje ny modell som lanseras av Timex är garanterat en optimerad version av en tidigare kollektion. Vad mer kan man kräva av en klocka?

Timex herrklockor

Om det är någon som kan det här med att designa bra och slitstarka klockor så är det Timex. Företaget har tagit tillvara all den kunskap och erfarenhet som man samlat på sig i nästan 100 år och låter det genomsyra varje ny modell.

Timex designar främst klockor i sportslig stil. Letar du efter en snygg och trendig herrklocka kommer du därför säkert att hitta något som faller i smaken. Vill du hellre skippa det sportsliga uttrycket på din nya klocka ska du absolut inte börja leta på annat håll. Timex erbjuder nämligen också en klassisk (om än något begränsad) serie stilrena klockor i traditionell stil som säkert kan passa.

Timex damklockor

Timex är ett unisex märke, vilket innebär att majoriteten av klockorna passar både män och kvinnor. De flesta modeller skiljer sig inte så nämnvärt åt vad gäller design och färgval, men det går faktiskt att hitta en och annan läcker modell i rosa.

En Timex klocka är garanti för kvalitet och moderiktig design, oavsett vilken modell du än väljer. I den klassiska damserien går det att hitta klockor med ett högkvalitativt Quartz-urverk och minimalistiska urtavlor. Alla modeller har en vattentäthet på minst 3 ATM.

Timex Digital

Timex har två huvudserier: digitala och analoga klockor. Digital är (som namnet antyder) märkets serie av digitala klockor. I serien ingår ett flertal populära kollektioner, som Expedition (finns också som analog modell), Fitness och Ironman.

Ironman

Ironman är Timex förmodligen populäraste klocka. En bekväm, snygg och högfunktionell klocka med slitstarkt armband i resinmaterial, reptåligt mineralglas och ett pålitligt Quartz-urverk.

Det finns förstås många olika Ironman modeller att välja mellan. Alla har grundläggande funktioner som datumvisning, världstidsvisning, nattbelysning och alarm. Vattentätheten hos de flesta modeller är 100 meter. De mer komplexa modellerna har även 30-varvsminne, inställningsbara alarm, varvräknare och 100-timmars kronograf. Det här är den perfekta klockan för alla seriösa idrottsutövare!

Original Classic

Original Classic finns i både digital och analog form. Den digitala modellen tillhör Timex storsäljare i genren sportklockor med funktioner på hög teknisk nivå tack vare dess INDIGLO-teknologi.

Den analoga modellen i Classic serien är istället en stilfull klocka med klassiskt läderarmband och en minimalistisk urtavla med eleganta tidsmarkörer. Klockan är av hög kvalitet med en boett på ca 42 mm i diameter och en vattentäthet på 3 ATM. Ett bra val för dig som letar efter en tidlös klocka med klassisk design som passar till det mesta.

Weekender

Weekender är en klocka i trendigt avslappnad stil. Det karaktäristiska nylonbandet (också känt som Nato-band) mixar coola färger som militärgrönt och svart. Quartz-urverket är förstås av högsta kvalitet. Det här är en modell som tillverkas med INDIGLO-teknologi, vilket innebär att det enkelt går att se tiden i mörkret.

Vill du ta steget längre ska du kika på Weekender Chrono, en riktigt snygg kronografklocka med Nato-band. Det går att byta ut bandet så att du kan ändra looken på din klocka efter humör och tillfälle. Urtavlan har en mellanstorlek på 40 mm i diameter och innehåller både datumvisning och 24-timmars visning.
  Laddar...