Seiko

Seiko

Seiko – eleganta klockor från en japansk klockmästare

Seiko är förfadern till många märken som finns idag på den globala klockmarknaden. Grundat i slutet av 1800-talet, har denna japanska mastodont om och om igen visat sig vara överlägset när det kommer till kvalitet och teknik. En Seiko ger dig allt du förväntar dig av en klocka, och mer därtill.

Familjeägda Seiko har i generationer erbjudit klockor stöpta i japansk kvalitet och innovation. Designen på klockorna är unik och har funktioner som går att hitta hos få andra märken. Seiko har dessutom under åren lyckas utveckla ett helt eget mekaniskt urverk. Letar du efter en unik klocka där både design och teknik är på topp ska du ta en närmare titt på Seiko.

Stigande ordning

1-48 of 193

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Seiko klockor

Sedan starten 1881 har Seiko lanserat en mängd spännande serier med många valmöjligheter. Att välja rätt Seiko klocka är nog inte det lättaste, med tanke på alla snygga modeller som finns. Seiko tillverkar både herrklockor och damklockor av mycket hög kvalitet. Eleganta armbandsur i polerat stål med analoga urtavlor, sportiga kronografur med spännande funktioner och hög teknologi, lyxiga damklockor med glimmande kristaller. Varje klocka har en eget speciellt uttryck. Därför kan det vara en god idé att avlägga en stund åt att kika in i Seikos värld och välja ut din nya drömklocka med omsorg.

Seiko, först med Quartz-drivna klockor

Seiko Holdings Corporation är ett japanskt bolag som tillverkar förutom klockor också smycken och hemelektronik. Företaget kom till 1881 när dess grundare Kintarō Hattori öppnade sin allra första klock-och juvelerarbutik under namnet "K. Hattori" i Tokyo. Då sålde man väggur. Elva år senare började Hattori tillverka klockor under varumärkesnamnet Seikosha. Seikosha betyder ungefär «det utsökta hantverkets hus». De första Seiko klockorna kom ut på marknaden 1924 men det var inte förrän 1969 som företaget presenterade Astron, världens allra första batteridrivna klocka. När den kom ut kostade den ungefär lika mycket som en bil! Några år senare introducerade Seiko världens första batteridrivna kronograf. Under det senare 80-talet lyckades man utveckla en kinetisk klocka som kombinerade kroppsenergi med automatisk Quartz-teknik.

Idag fortsätter Seiko att revolutionera klockindustrin med sina banbrytande klockor som förenar design och teknologi på ett oslagbart sätt. Seiko ägs fortfarande av familjen Hattori men ca 120 000 anställda arbetar numera i företaget med att designa och förfina teknologin i klockorna.

Högteknologiska klockor

Seiko har alltid legat i framkant när det kommer till teknologi och länge varit ledande inom just Quartz-teknik. Seiko har även utvecklat ett eget reptåligt glas som de kallar för Hardlex. Glaset används bland annat i Seiko Classic kollektionerna.

Design och kvalitet

Det är förstås inte bara tekniken som fört Seiko framåt. Detta japanska klockmärke är känt över hela världen för sin innovativa stil som gjort klockorna populära bland miljontals klockentusiaster. Deras serier går från klassiska analoga armbandsur till komplexa kronografklockor som kan liknas vid små teknologiska konstverk.

Kvalitén är japansk och således mycket hög. Inuti varje boett vilar ett magnifikt Quartz-urverk omslutet av slitstarkt rostfritt stål och ett reptåligt mineralglas. Alla modeller har en vattentäthet på minst 10 ATM. Du behöver alltså inte oroa dig för att hamna i ett regnoväder med din klocka.

Stigande ordning

1-48 of 193

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Seiko herrklockor

Seiko herrklockor är berömda för sin högteknologiska design och sportiga look. Klockorna är skapade för vardagsbruk och vilar bekvämt om de flesta handleder. Trots att Seiko tillverkar herrklockor av större modell känns de ändå lätta och ser mycket attraktiva ut på armen. Under årens lopp har Seiko lanserat flera olika kollektioner i herrsegmentet. Idag går det att hitta Seiko herrklockor både i klassisk anda och lite mer trendig stil.

En Seiko klocka är otroligt anpassbar och funktionell, vare sig du är kontorist eller idrottsutövare. Seiko är dessutom en av få urmakare som tillverkar sina klockor och tillbehör helt själva, detta för att kunna garantera en hög kvalitet i varje produkt.

Seiko damklockor

Seiko tillverkar snygga och stilrena klockor för den modemedvetna kvinnan. Damklockorna är sofistikerade och högteknologiska trots den nätta storleken. De flesta modeller är dock analoga klockor med vanlig datumvisning. Stilen är avskalad med en minimalistisk urtavla som skyddas av ett reptåligt mineralglas eller repfritt safirglas (beroende på modell). En Seiko damklocka är den perfekta vardagsklockan där teknik och kvalitet står högt i kurs.

Seiko Astron

Astron är Seikos premium-märke av exklusiva kronografer med innovativ teknik som återspeglas i deras unika funktioner. Som till exempel Seiko Astron GPS Solar. Den här modellen har högteknologiska funktioner som GMT visare och en GPS som kopplar upp sig automatiskt till satelliter. Klockan visar alltid rätt tid, oavsett var du än befinner dig i världen. Klockan är vattentät och har ett skyddande safirglas som är mycket svårt att repa.

Seiko Basic

Klassiska armbandsur i rostfritt stål. Designen är enkel och stilren. Urtavlan är elegant vit och omsluts av en boett i borstat silver- eller guldtonad stål. Det finns flera modeller i kollektionen, där variationerna finns att hitta i de små detaljerna. Siffror istället för indexmarkeringar, stållänk eller läderarmband. Det här är en stilig klocka som passar perfekt för vardagsbruk. I herrkollektionen är boetten 38mm i diameter. I damkollektionen hittar man nättare modeller med en storlek på 28mm i diameter.

Seiko Sportura

Gillar du klockor i sportlig stil är Sportura det perfekta valet. I serien ingår klockor med en trendig framtoning, en något rejälare boett på 48mm och praktiska tidtagningsfunktioner. Klockan har dessutom en vridbar dykring runtom urtavlan. Med den kan du ställa in tiden vid dykning för att kontrollera hur länge du är nere. Klockan är tillverkad i slistarkt rostfritt stål och är vattentät ner till 20 ATM. Det innebär att du kan duscha, bada, snorkla och dyka med klockan utan att behöva oroa dig för att vatten tränger igenom och skadar urverket. En fantastisk klocka för alla aktiva sportutövare!
  Laddar...