Raymond Weil

Raymond Weil – utsökta lyxklockor från Schweiz

Den anrika urmakaren Raymond Weil tillverkar lyxklockor enligt schweizisk tradition. Även om Raymond Weil har funnits med sedan mitten på 70-talet är det faktiskt först nu som märket har lyckats positionera sig som en av de främsta tillverkarna av exklusiva lyxklockor.

Det gäller att vara lite av en klock-connoisseur för att känna till Raymond Weil. Det har nämligen inte varit så lätt för detta anrika klockmärke att göra sig känt bortom Alpernas snötäckta toppar. Under lång tid förblev Raymond Weil ett klockmärke som i princip bara schweizarna visste om. Tills för bara några år sen, då namnet började klinga starkt i både Europa och USA.

Stigande ordning

12 artiklar

Raymond Weil klockor

Raymond Weil skapar klockor för sofistikerade kvinnor och män som letar efter ett exklusivt armbandsur att bära på armen. Klockorna är det yttersta uttrycket för klassisk elegans – stilrena armbandsur tillverkade med stor omsorg och ett skarpt öga för detaljer. Raymond Weil är en av anledningarna till att schweiziska klockor fortfarande skattas högt världen över. Här finner du traditionella varianter i rostfritt stål med guld- eller silvertonat överdrag. Urtavlan är enkel men mycket sofistikerad. Storleken på boetten går från traditionella damstorlekar på 34 mm till rejäla varianter med 42-46 mm i diameter, som till exempel Freelancer och Nabucco serierna.

Stigande ordning

12 artiklar

Raymond Weil damklockor

Letar du efter en exklusiv lyxklocka av oslagbar kvalitet ska du ta och kika på vad som finns i sortimentet av Raymond Weil damklockor. Serier som Toccata och Tango är klassiskt designade armbandsur i rostfritt stål som kombinerar eleganta toner som guld- och rosé mot en urtavla i vit pärlemor med äkta diamanter. Kom ihåg att det här är klockor som faller i det högre lyxsegmentet och lyx är något man inte sparar på hos Raymond Weil. En annan exklusiv modell är Noemia, döpt efter Weils barnbarn Noémi, som med sin himmelsblåa urtavla och 12 gnistrande diamantmarkörer på 0,07 karat är ett alldeles ljuvligt uttryck för feminin charm och skönhet.

Raymond Weil herrklockor

Herrklockorna i Raymond Weils kollektioner är eleganta armbandsur som uttrycker stil och självsäkerhet hos den trendkänslige mannen. Serier som Freelancer, Maestro och Nabucco bjuder på moderna klockor av bredare modell där fokus har lagts lika mycket på stil som på funktionalitet. Även här går det att hitta exklusiva varianter och Special Edition utgåvor, som Gibson Automatic Chronograph, en sportig armbandsklocka på hela 46 mm i diameter. Klockan är tillverkad i stål och titanium med en bezel i grå keramik. Det här kan vara en av de få gånger du faktiskt kommer att förundras av en klocka.

Freelancer

Freelancer är en mycket populär Raymond Weil-serie. Klockorna är av sportigare modell med en storlek på 42,5 mm i diameter. Inget för nätta handleder med andra ord! I Freelancer-serien ingår dock även något nättare dressmodeller i rostfritt stål med klassiska markörer och datumvisare. Bland funktionerna (beroende på modell) hittar du takometer, kronograf och separat sekundvisning. Gemensamt för alla klockor i Freelancer-serien är att de skyddas av ett repfritt safirglas och tål vatten till 10 ATM (100 m), vilket betyder att du lugnt kan ha klockan på både när du simmar eller tar ett bad.

Maestro

Maestro är Raymond Weils svar på moderna klockor med hög funktionalitet. Klockorna har bland annat månfasfunktion och det tillverkas modeller för både män och kvinnor. Gillar du teknologi på toppnivå ska du definitivt ta en titt på Maestro-klockorna. Unikt designade urtavlor infattade i en boett som gömmer ett automatiskt och självuppdragande urverk av ypperlig kvalitet. Det här är en utmärkt klocka för kräsna personer som ser på en klocka som en livslång investering. Färgerna är klassiska, modellerna moderna men opretentiösa, funktionerna precis vad man förväntar sig av en klocka i den här kategorin. Helt enkelt fantastisk!

Toccata

Toccata är det perfekta armbandsuret för eleganta damer och herrar som letar efter en klocka av hög kvalitet i tidlös design. Toccata är som en symfoni, perfekt balanserad ner till minsta beståndsdel. Urtavlan är snyggt minimalistisk med klassiska streckmarkörer och datumvisare. Inuti den medelstora boetten gömmer sig ett schweiziskt kvartsur av hög kvalitet. Färgerna är sobra med glänsande toner i silver, guld och rosé som kombineras perfekt med ett stilrent läderarmband i brunt eller svart. Den här serien befinner sig i den lägre prisklassen men bjuder trots det på en fantastisk kvalitet och en design som i många fall överträffar det man normalt kan förvänta sig av en klocka för vardagsbruk.
  Laddar...