Pilgrim

Pilgrim – vackra smyckesklockor från Danmark

Pilgrim är ett danskt varumärke som tillverkar vackra smycken och klockor för trendsäkra kvinnor i alla åldrar. Deras klockor utstrålar finess och elegans på hög nivå.

Att Pilgrim från början är en smyckestillverkare syns tydligt i designen på deras klockor. Material, form och färg har valts ut noggrant, ända ner i minsta detalj. Det här är klockor som förmedlar funktionalitet och skönhet på samma nivå. Dags för en ny klocka? Hos Pilgrim hittar du ett varierat utbud med allt från klassiskt eleganta armbandsur till trendiga, dykarinspirerade klockor. Hitta klockan som förgyller just din stil och personlighet.

Pilgrim klockor

Danska designers är högt uppskattade både i Europa och andra delar av världen, vilket inte är så konstigt. Dansk design utgår från en klassisk skandinavisk stil som ofta kryddas med lite mer vågade, amerikanskinspirerade inslag. Pilgrim är förstås inget undantag. Här hittar du klockor för alla smaker och stilar. Dock är det främst eleganta och trendinriktade kvinnor som finner sig tillrätta hos detta världskända designermärke.

Pilgrim historia

Pilgrim grundades 1983 av danska designerparet Annemette Markvad och Thomas Adamsen. Förutom att designa sina egna smycken reste de runt i Danmark och sålde halsband, armband, ringar och andra smycken de köpt med sig under sina resor i Asien och Fjärran Östern. Det var inte förrän 10 år senare som Pilgrim lanserade sin allra första smyckeskollektion och lyckades fånga världens uppmärksamhet. År 2007 lanserades den första klockserien som snabbt blev en stormsuccé i Europa. Idag säljs Pilgrims kollektioner över hela världen via deras onlineshop och butiker.

Pilgrim damklockor

Pilgrim tillverkar moderiktiga klockor för kvinnor i alla åldrar. Risken att du inte skulle hitta något som faller i smaken är minimal. Här finner du nämligen ett brett urval av modeller i olika färger, former och utföranden. Varje klocka är en unik kombination av material och estetiska uttryck. Detaljer i roséguldpläterad stål matchas med mjuka toner, som beige och ljusrosa. Silverfärgade boetter förgylls med ett trendigt armband i flätat svart eller grått silikonmaterial. Det här är nätta klockor på knappt 36 mm som sitter snyggt och bekvämt på handleden.

Adeline

Adeline är en unikt designad klocka med mönstrad urtavla som kan bestå av små stjärnor, hjärtan eller en mystisk natthimmel. Klockans bezel är tillverkad av silver- eller roséguldpläterad stål med ett flätat silikonarmband i rött, svart eller grått. Det här är en klocka av större modell med 40 mm i diameter. Inuti boetten tickar ett japanskt Miyota urverk (quartz) av hög kvalitet. Klockan skyddas av ett reptåligt mineralglas och är vattenavvisande till 3 ATM (30 m).

Avalon

Mönster och tryck är något som Pilgrim valt att satsa på speciellt i Avalon-serien. Här bjuds det på feminina klockor med romantiska motiv, som en svart fjäder, flygande svalor eller små hjärtan i jordnära färger. Letar du efter en unik och lekfull klocka får du absolut inte missa klockorna i Avalon-serien. De mönstrade urtavlorna är infattade i en guld- eller roséguldpläterad boett med en snygg matt finish och omsluts av ett trendigt armband i svart, vitt eller grått silikonmaterial.

Aarhus

Döpt efter den vackra lilla staden på Jyllands östkust är Aarhus en klocka i tidlös design med en boett av rostfritt stål och ett snyggt, trendigt läderarmband i svart ton. På den läckert svarta urtavlan sträcker sig Århus silhuett från ovan i enkla vita linjer. Klockan sitter nätt och bekvämt på handleden. Det japanska kvartsurverket ser till att klockan alltid visar rätt tid. Letar du efter något riktigt exklusivt? Det finns faktiskt bara en enda modell i den här serien.