Oris

Oris – lyxiga mekaniska klockor från Schweiz

I mer än 100 år har Oris tillverkat lyxklockor som imponerar och lockar med sina exklusiva kollektioner och ypperliga kvalitet. En Oris klocka inte bara en klocka, utan ett steg in i en helt ny livsstil.

Oris står i en helt egen kategori där man snuddar vid andra, kanske mer kända märken, som Rolex och Breitling, men ändå lyckas hålla ett eget spännande race som är värt att följa. Det här är lyxklockor värda namnet!

Stigande ordning

1-48 of 136

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Oris klockor

I strax över 110 år har Oris ägnat sig åt att tillverka klockor och under den tiden har man skapat en magisk värld där boetter av kolfiber och klockor med 10 dagars gångreserv lyckats bli verklighet. Alla Oris klockor är mekaniska och har en röd rotor som blivit märkets toppsymbol. Oris kombinerar material och design på ett sätt som få andra kan efterlikna. Dykarklockor av brons är bara ett exempel. I breda ordalag kan Oris klockor delas in i fyra kategorier: Aviation, Motor Sport, Culture och Diving.

Oris historia

Oris är en schweizisk urmakare som tillverkar högteknologiska armbandsur för lyxmarknaden. Företaget grundades av Paul Cattin och Georges Christian i staden Hölstein år 1904. Det främsta skälet till att Oris inte har gjort sig lika världsberömt som de konkurrerande märkena Rolex och Omega är att man valt att endast tillverka mekaniska klockor. På så sätt har man hamnat i en mer exklusiv (och mindre känd) kategori av urmakare som avstår från att producera klockor för en bredare kundkrets. År 1906 öppnades Oris sin första fabrik i Hölstein. Från att ha börjat med en personalbas på 24 arbetare växte fabriken stadigt de närmaste åren till att anställa över 300 arbetare innan årets slut 1911. Oris blev stadens största arbetsgivare på bara 5 år.

En av ägarna, Georges Christian, gick bort 1927 och ersattes av företagets nye VD, Oscar Herzog, som behöll sin tjänst under närmare 43 år. På 60-talet hade Oris förvandlats till en av landets främsta klocktillverkare.

Under årens lopp har Oris utvecklat nya och mer komplexa mekaniska urverk med bland annat månfas, datumvisare och andrazonvisare. 1968 fick företaget sitt första kronometercertifikat från det berömda astronomiska Neuchâtel observatoriet.

Det finns inget klassiskt med Oris. Priset på klockorna är högt men samtidigt är det troligt att du nått vägs ände om du lyckats hitta fram till Oris. Det finns nämligen inget bättre bortom Oris. Ska du satsa på en enda klocka gäller det att satsa rätt. Och det kan mycket väl innebära en Oris.

Ett klockrent val

Även Oris satsar mycket på teknologi har man valt att fokusera på funktioner som är praktiska, okomplicerade och tekniskt vettiga för klockans ägare. De senaste modellerna i Oris Artelier serien har 10 dagars gångreserv, en andra tidszon samt dag- och nattindikator. Deras nya Chronograph Extreme är en modell tillverkad helt i kolfiber utan metallkärna, en helt ny teknik inom klockindustrin. Funktioner som höjdmätare och djupmätare går att hitta i flertalet modeller.

Stigande ordning

1-48 of 136

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Schweizisk kvalitet

Att klockorna är designade och tillverkade i Schweiz kan inte betyda annat än att de är av högsta kvalitet. Här finns egentligen inget att diskutera. En Oris klocka byggs med en speciell känsla för kvalitet och funktionalitet. Priset är högt men överkomligt för seriösa klockanvändare. Se inte Oris som bara en klocka, utan som en av dina största investeringar. Det är den värd!

Oris herrklockor

Oris är det ultimata armbandsuret för män som kräver mycket av sin klocka. De exklusiva kollektionerna bjuder på en hel del, både design- och funktionsmässigt. Oris Big Crown Pilot är i en klass för sig med sina 45 mm i diameter och högklassiga teknologi. I samma kollektion går det också att hitta mindre modeller i en mer traditionell design med boett i rostfritt stål som kombinerats med ett snyggt läderarmband. Oavsett vilket modell du väljer är kvalitén alltid i topp med safirglas, automatiskt urverk och en hög vattentäthet. Andra modeller som är värda en titt är Oris Aquis Day och Oris Chronoris Date med takymeter och ett automatiskt urverk av Oris 733 modell – en vidareutveckling av föregångaren Selitas SW200-1. Urverket består av 26 juveler och har 38 timmars gångreserv.

Oris damklockor

Damklockorna från Oris uttrycker personlighet och självkänsla. Kollektionerna är inte lika många som i herrserien men frågan är om det verkligen behövs mer än vad som erbjuds. Kika bara på Aquis Lady Date, en ljuvligt vacker klocka med “Super Luminova” pigment och ett oslagbart automatiskt urverk. Oris Artelier Grande Lune Date Diamonds är en damklocka i Artelier-serien med månfasfunktion och en utsökt designad urtavla med infattade diamantmarkörer och en diamantbezel. En makalöst snygg klocka för kvinnor med en speciell känsla för stil.

Artelier

Artelier är en fantastiskt snygg klocka som tillverkats med äkta diamanter. Klockan har veckodag- och datumvisning. Endast siffrorna 12 och 6 är markerade, övriga markörer består av klassiska streck. Det smarta kronlåset säkerställer att kronans funktioner inte ändras av misstag. En unik detalj är att klockan har en genomskinlig baksida, så du kan se allt som sker inuti boetten. Designmässigt är det här ett elegant armbandsur tillverkat i rostfritt stål med ett läckert krokodilmönstrat läderarmband. Klockan skyddas av ett repfritt safirglas och har ett automatiskt urverk som laddas upp varje gång du rör dig. Klockan är vattenavvisande till 5 ATM. Den tål med andra ord en del stänk och regn, men är inte vattentät.

Aquis Lady Date

Aquis Lady Date är ett vackert damur som kombinerar färg, material och design på ett unikt sätt. I den här serien kan du hitta modeller i silverfärgat stål med en djupblå urtavla och diamantmarkörer. Visarna är vackert utformade små konstverk som har belagts med “Super Luminova” pigment, ett pigment som har upp till 10 gånger bättre upplysningsförmåga än vanlig pigmentering. Aquis Lady Date finns också med roséguldfärgad bezel och vit urtavla med roséguldfärgade detaljer. Klockan har utrustats med Oris senaste automatiska urverk och har en vattentäthet på 300 meter. Det här är en nätt klocka med en storlek på 36 mm i diameter så den passar även små handleder perfekt.
  Laddar...