Oris
Laddar...
Handla enligt
Shoppingalternativ
Kön
Armbandstyp
Armbandsfärg
Urskivefärg
Boettfärg
Boettmaterial
Glastyp
Urverk
Vattenskydd
Diameter
Tjocklek
Pris
Typ av spänne

Artiklar 1-48 av 125

Sätt stigande sortering

Oris klockor

I strax över 110 år har Oris ägnat sig åt att tillverka klockor och under den tiden har man skapat en magisk värld där boetter av kolfiber och klockor med 10 dagars gångreserv lyckats bli verklighet. Alla Oris klockor är mekaniska och har en röd rotor som blivit märkets toppsymbol. Oris kombinerar material och design på ett sätt som få andra kan efterlikna. Dykarklockor av brons är bara ett exempel. I breda ordalag kan Oris klockor delas in i fyra kategorier: Aviation, Motor Sport, Culture och Diving.

Oris historia

Oris är en schweizisk urmakare som tillverkar högteknologiska armbandsur för lyxmarknaden. Företaget grundades av Paul Cattin och Georges Christian i staden Hölstein år 1904. Det främsta skälet till att Oris inte har gjort sig lika världsberömt som de konkurrerande märkena Rolex och Omega är att man valt att endast tillverka mekaniska klockor. På så sätt har man hamnat i en mer exklusiv (och mindre känd) kategori av urmakare som avstår från att producera klockor för en bredare kundkrets. År 1906 öppnades Oris sin första fabrik i Hölstein. Från att ha börjat med en personalbas på 24 arbetare växte fabriken stadigt de närmaste åren till att anställa över 300 arbetare innan årets slut 1911. Oris blev stadens största arbetsgivare på bara 5 år.

En av ägarna, Georges Christian, gick bort 1927 och ersattes av företagets nye VD, Oscar Herzog, som behöll sin tjänst under närmare 43 år. På 60-talet hade Oris förvandlats till en av landets främsta klocktillverkare.

Under årens lopp har Oris utvecklat nya och mer komplexa mekaniska urverk med bland annat månfas, datumvisare och andrazonvisare. 1968 fick företaget sitt första kronometercertifikat från det berömda astronomiska Neuchâtel observatoriet.

Det finns inget klassiskt med Oris. Priset på klockorna är högt men samtidigt är det troligt att du nått vägs ände om du lyckats hitta fram till Oris. Det finns nämligen inget bättre bortom Oris. Ska du satsa på en enda klocka gäller det att satsa rätt. Och det kan mycket väl innebära en Oris.

Ett klockrent val

Även Oris satsar mycket på teknologi har man valt att fokusera på funktioner som är praktiska, okomplicerade och tekniskt vettiga för klockans ägare. De senaste modellerna i Oris Artelier serien har 10 dagars gångreserv, en andra tidszon samt dag- och nattindikator. Deras nya Chronograph Extreme är en modell tillverkad helt i kolfiber utan metallkärna, en helt ny teknik inom klockindustrin. Funktioner som höjdmätare och djupmätare går att hitta i flertalet modeller.
Sida
per sida

Oris

Oris – lyxiga mekaniska klockor från Schweiz

I mer än 100 år har Oris tillverkat lyxklockor som imponerar och lockar med sina exklusiva kollektioner och ypperliga kvalitet. En Oris klocka inte bara en klocka, utan ett steg in i en helt ny livsstil.

Oris står i en helt egen kategori där man snuddar vid andra, kanske mer kända märken, som Rolex och Breitling, men ändå lyckas hålla ett eget spännande race som är värt att följa. Det här är lyxklockor värda namnet!

Vi vill gärna spara data i cookies

Vi använder informationskapslar från trafik-logg för att identifiera vilka sidor som besökts, vilket hjälper oss att förbättra användarvänligheten på vår hemsida, både generellt samt specifikt för dig. Läs mer här;