Nixon

Nixon – trendiga klockor från Kalifornien

Nixon har funnits sen slutet på 90-talet och tillverkar högkvalitativa klockor med en snygg och trendig design som kan användas både till vardags och fest. Klockorna sticker ut från mängden med sina högteknologiska funktioner och riktigt coola stil.

«Team Designed – Custom Built» är mottot bakom detta trendiga varumärke från Kalifornien. Deras första kollektion togs emot med stor glädje av skateboardåkare, surfare och snowboarders som länge väntat på en klocka som kan stå emot de höga påfrestningar som medföljer den här sortens äventyrssport. Nixon förvandlades snabbt till ett ikoniskt märke för surfare och boarders världen över. Idag hittar man dock allt från surferklockor till högteknologiska smartklockor och eleganta armbandsur i Nixons kollektioner.

Nixon klockor

Allt började med en starkt förankrad surferkultur som gav upphovet till Nixon. Idag har märket breddat sin target rejält och designar klockor för både surfare och kontorister. Du hittar allt från klassiska modeller vars främsta funktion är att ange tiden så enkelt och exakt som möjligt (t.ex. Time Teller) till högteknologiska varianter som återspeglar det bästa som finns inom smartklockor, samt läckra sportklockor som tål nästan allt.

Nixon herrklockor

Nixon bjuder på ett brett och spännande spektrum med fantastisk variation när det kommer till herrklockor. Regulus serien är i toppklass internationellt (också prismässigt), men sen har du även Mission, världens första smartklocka för utövare av äventyrssporter. Med Mission har du hela världen på din handled.

Ingen sportentusiast? Testa Sentry, den ultimata businessklockan med en enkel och elegant design som kombinerar stål och läder på ett mycket smakfullt sätt.

Nixon damklockor

Damklockorna från Nixon är snygga, strömlinjeformade armbandsur för vardagsbruk. Modellerna är färre än i herrkollektionen men samtidigt har det lagts ner en hel del arbete på att skapa unika klockor som står ut bland mängden. Här tål att nämnas Arrow, en skandinaviskt inspirerad klocka som förenar design och funktionalitet på ett ypperligt sätt. Arrow har trots sin korta närvaro på marknaden redan förvandlats till en modern klassiker. Gillar du vintage ska du istället kika på Kensington, en nätt klocka på knappt 37 mm i diameter som finns i flera varianter – med meshlänk, vanlig stållänk eller läderband i matchande ton. Både Arrow och Kensington har försetts med ett japanskt Miyota-urverk av högsta kvalitet.

Regulus

Det här är nog mästaren bland herrklockorna i Nixon Classic-serien. En läckert designad digitalklocka med en storlek på hela 46 mm i diameter. Regulus kan skryta med att den har dubbla kronografer, justerbar LCD display och en shockabsorberande, fiberförstärkt boett som kan stå emot de tuffaste förhållandena. Batteriet håller i 5 år!

Star Wars

Nixon har precis lanserat en ny serie klockor inspirerad av de världspopulära Star Wars filmerna. Många av huvudkaraktärerna, som Rey, Darth Vader, Han Solo, Boba Fett, Princess Leia och Kylo Ren, har fått en helt egen specialdesignad modell med en mängd coola funktioner och lyxiga, Star Wars-anpassade detaljer. Klockornas utseende och funktionalitet har designats för att återspegla de olika karaktärernas styrkor och färdigheter, och för att du ska kunna känna kraften strömma inombords.

Sentry

Sentry är en snygg och sober herrklocka som har utrustats med alla basfunktioner som du kan tänkas förvänta dig av ett högfunktionellt armbandsur. Det här är storleksmässigt en klocka i medelklassen (38 mm) skapad för att tillgodose den aktive businessmannens behov. Inuti boetten gömmer sig ett japanskt kvartsur med hög precision som hjälper dig att hålla tiden, vart du än befinner dig.

Gillar du kronografer kan vi rekommendera Sentry Chrono, en långt ifrån standardmodell som kombinerar stil och teknisk funktionalitet på ett fantastiskt sätt. Modellen är något större sin klassiska motsvarighet med en storlek på 42 mm i diameter. Sentry Chrono finns I 14 olika färger, bland annat rosé, svart och guld.

Time Teller

Time Teller är en av Nixons absoluta bästsäljare i damsegmentet. Letar du efter en opretentiös men snygg klocka som funkar överallt och närsomhelst är det Time Teller du ska satsa på. Time Teller är förvisso av modell större med en boett på 40 mm, men samtidigt är klockan tillverkad av ett otroligt lätt material (bl.a. polyuretan) som gör att klockan känns som en fjäder på handleden. Välj mellan 20 läckra färger, som korall, jade, spearmint eller citron!

Lodown

Är det surfarklockor du letar efter har vi svaret: Lodown! Denna supercoola klocka från Nixon viskar om märkets sanna ursprung. Lodown är ett måste för alla seriösa surfare. Ett digitalt armbandsur med förprogrammerad tidvattenfunktion som ger dig säker statistik från över 270 stränder runtom i världen! Klockan har också kronografvisare, dubbla tider, diverse larmfunktioner, timer och vågräknare. Lodown är vattentät till 100 m så den passar utmärkt både för surfing och simning.

En annan spännande modell i samma kategori är Ultratide med revolutionerande teknologi som tagits fram i samarbete med Surfline. Förutom den otroligt läckra designen har Ultratide exklusiva digitala funktioner, som autogeolocate och custom surf alerts.