Lorus

Lorus – eleganta och prisvärda klockor från Seiko

Lorus är ett klockmärke som tillhör det världsberömda japanska elektronikföretaget Seiko. En Lorus-klocka innehåller samma toppteknologi som en Seiko, men till ett lägre pris. Stilen är modern och elegant, kvalitén hög och valmöjligheterna många. Letar du efter en klocka som ska hålla livet ut kan du kika närmare på armbandsuren i Lorus kollektioner.

Lorus har utvecklats som ett billigare alternativ till Seiko men har fortfarande en hel del att bjuda på. Urverken kommer förstås från Seiko så du får garanterat ett kvartsur av hög japansk kvalitet. Lorus stora popularitet beror till övervägande del på att Seiko har lyckats skapa prisvärda klockor som står sig mot de allra flesta märken, både vad gäller design och kvalitet. Kort sagt är Lorus en riktigt bra klocka till ett riktigt bra pris.

Stigande ordning

36 artiklar

Lorus klockor

Lorus beskrivs ofta som en billigare Seiko-klocka och det kan man nog hålla med om. Det är den japanska klockgiganten Seiko som står bakom märket, en budgetvariant till deras mer exklusiva serier. Märket har som uppgift att skapa bra och snygga klockor till överkomliga priser utan att tumma med kvalitén som Seiko gjort sig världsberömt för. Eftersom Lorus ägs av Seiko har märket full tillgång till företagets teknologi och detta syns tydligt i klockorna, med tanke på deras höga funktionalitet. Vare sig du letar efter en sportig, elegant eller klassisk herr- eller damklocka har Lorus säkert en modell du kommer att förälska dig i.

Lorus historia

Lorus tillhör det japanska elektronikföretaget Seiko, grundat 1881 i Tokyo av juveleraren Kintarō Hattori. Seiko var från början en urtillverkare men producerar idag allt från klockor och väggur till hemelektronik, smycken och optiska produkter.

Namnet Seiko betyder «utsökt» på japanska och det är just denna känsla av att ha något alldeles speciellt (eller utsökt) på armen som man ofta förknippar med Seikos klockor. Det första armbandsuret från Seiko lanserades 1924 och hette Astron, världens allra första kvartsklocka. Klockan var dyr, ungefär lika dyr som en bil i medelprisklassen.

Seiko har under årens lopp fortsatt att tillverka exklusiva klockor till exklusiva priser, fram till 1982. Då lanserades märket Lorus som en budgetvariant till Seikos klassiska serier. Kvalitén var i princip densamma. Alla delar i klockan kom från samma fabrik som Seikos övriga klockor men priset skulle hållas på en lägre och mer överkomlig nivå. Succén blev förstås omedelbar! Idag fortsätter klockorna att tillverkas i Japan, även om en viss del av produktionen har gått över till koncernens dotterbolag i Kina, Malaysia och Singapore.

Lorus herrklockor

Tänk ”sportigt elegant” när du hör Lorus. Herrklockorna från Lorus är stilrena armbandsur som tillgodoser de flesta kräsna herrars klockbehov. Kvalitén är förstås i topp medan priset hålls på en överkomlig nivå. Ta gärna en närmare titt på klockorna i Classic-, Chronograph- och Digital Sports-serierna!

Lorus damklockor

Letar du efter en damklocka som ser exklusiv ut men inte har en särskilt exklusiv prislapp ska du kika lite närmare på vad Lorus har att erbjuda. Här hittar du ett stort utbud av klockor för den trendsäkra kvinnan i vackra silver-, guld och rosétonade nyanser. Klockorna har en sparsmakad och elegant design med minimalistiska urtavlor och nätta boetter i rostfritt stål. Armbanden är antingen av äkta skinn eller glänsande stållänkar i traditionell stil eller härligt gnistrande mesh.

Stigande ordning

36 artiklar

Lorus Chronograph

En elegant kronograf i rostfritt stål med två större och en mindre kronograf på urtavlan. Lorus Chronograph är en klocka av ypperlig kvalitet med hög funktionalitet och ett fantastiskt utseende. Kronografer används som stoppur i sportsammanhang och den här modellen har en stoppursfunktion som mäter tiden ner till 1/10 sekund, med en mätkapacitet på upp till 60 minuter. Visare och timmarkeringar har en självlysande beläggning som gör att klockan lyser upp i mörkret efter en kort tids ljusexponering. Armbandet är tillverkat i slitstarkt rostfritt stål som ger klockan ett elegant och exklusivt utseende. Den extra säkerhetsmekanismen på låset gör att det inte kan öppnas av misstag. Klockans vattentäthet är på 10 bar (100 meter), vilket innebär att klockan lämpar sig för både simning och bad.

Lorus Classic Lady

Lorus breda kollektion av damklockor bjuder på något alldeles speciellt för moderna och självsäkra kvinnor. Eleganta armbandsur i rostfritt stål med en tunn boett på bara 5 mm garanterar att klockan sitter säkert och bekvämt på handleden. Den slimmade designen ger ett smart och elegant utseende som passar särskilt bra till långärmade blusar och tajtsittande skjortor. Klockan skyddas av ett slitstarkt mineralglas och har ett glänsande armband i polerat stål. Vattentätheten är på 3 bar (30 meter), vilket betyder att klockan tål en del regn eller stänk vid t.ex diskning eller duschning men bör ej användas i samband med bad eller dykning.

Lorus Digital

Lorus tillverkar även digitala armbandsur i trendig design för aktiva sportutövare. Upplagan är begränsad men det går att hitta flera spännande modeller i både stort och litet format med läckra färger som svart, lila, rosa och himmelsblått.

Lorus Digital har en rad praktiska funktioner, som till exempel skärmupplysning, dagligt alarm och en stoppursfunktion på 1/100 sekund med en mätkapacitet på upp till 24 timmar. Klockan har även en inställbar sekundär tidszon som kan vara behändig om man till exempel ofta behöver stämma möte med personer i andra tidszoner. Tiden kan ställas in på antingen AM/PM eller i vårt svenska 24-timmarsformat. Du hittar också en praktisk datumvisare på urtavlan.

Armbandet är tillverkat i gummi eller silikon, ett lätt och mjukt material som samtidigt är mycket flexibelt och slitstarkt. Vattentätheten ligger på 10 bar (100 meter) så du kan ha klockan på under simningspasset.
  Laddar...