LEGO

Lego – roliga klockor från världens leksaksgigant

Denna leksaksgigant med rötter i Danmark är ett märke som knappt behöver någon introduktion. Däremot är det inte alla som vet att Lego också designar klockor för barn med häftiga detaljer och roliga funktioner. Lego kombinerar lek och funktionalitet på ett fantastiskt sätt i sina färgsprakande armbandsur som på senaste tiden har blivit en storfavorit bland miljontals barn.

De häftiga alarm- och armbandsklockorna i Legos serie har snabbt förvandlats till favoriter bland många barn världen över. Alarmklockorna tillverkas i form av populära minifigurer med smarta funktioner och digital display med LED-belysning. Armbandsklockorna är coola, justerbara ur med superhjältar, färgsprakande mönster och en skärm som är lätt att läsa av.

Lego klockor

En Lego-klocka kan lika lätt bli ett barns favoritklocka som en Lego-samlares favoritobjekt. Det här är klockor som lockar både barn och vuxna, men av helt olika anledningar förstås. Lego har lyckats utveckla något som i det närmaste kan beskrivas som en högfunktionell leksak. För Lego-klockorna inspirerar inte bara till att hålla tiden, utan också till lek och fantasi.

Lego historia

LEGO är ett danskt, privatägt familjebolag med huvudkontor i staden Billund. Systerkontor finns i USA, Storbritannien, Kina och Singapore. Företaget grundades 1932 av Godtfred Kirk Christiansen som hade utvecklat ett byggsystem av plast för barn som han kom att kalla för ‘leg godt’, vilket på svenska kan översättas ungefär till "lek bra". Då kallades klossarna för «Automatic Binding Bricks» efter inspiration från leksaksföretaget Kiddicrafts «Self-locking bricks» klossar.

Idag är Lego-klossen legendarisk och företaget är fortfarande ett av världens främsta leksaksproducenter. Drivkraften bakom LEGO är «Only the best is good enough» som syftar till att företaget hela tiden sträver efter att utveckla leksaker som kan boosta barns utveckling och kreativitet. 1955 introducerades färdiga byggsatser, följt av Lego-hjulet och Lego-tåget som blev en av Legos mest sålda produktserier. 1969 kom Duplo, Legos serie med större klossar för mindre barn.

Under årens lopp har Lego gått vidare med att expandera sitt produktutbud. Bland annat har man introducerat figurer, möbler, inredningsartiklar, videospel, och så förstås klockor. Företaget har köpt rättigheter till Harry Potter, Batman, Spindelmannen och Star Wars och skapat byggsatser, gubbar och spel baserade på dessa storfilmer. Även klockorna går i samma tema med populära figurer som Yoda och Darth Vader i form av väckarklockor. Figurerna syns också på designen i Legos armbandsklockor.

Lego barnklockor

Lego-klockorna har utformats i samma stuk som de populära Lego-klossarna och figurerna. Det betyder att barnen kan bygga på, bygga ut eller byta utseende på sin klocka efter smak och lektillfälle. Klockorna går också att montera till rätt längd för att passa perfekt barnets handled. Varje klocka kommer med en minifigur som matchar klockans övriga design. Populära karaktärer från bland annat Star Wars finns med, men det finns även klockor med djurmotiv och andra figurer som barnen tycker är spännande. Funderar du fortfarande på vad du ska köpa till ditt barn i födelsedagspresent? Ta en närmare titt på vårt sortiment av Lego-klockor!

Lego Ninjago

Lego Ninjago är en häftig armbandsklocka som släpptes i samband med filmen LEGO The Ninjago Movie i september 2017. Klockan har en minifigur fastgjuten på armbandet som av säkerhetsskäl inte går att montera bort. Bildmotiv finns på urtavla och det slitstarka plastarmbandet sprudlar sav färg och kul design. Alla ClicTime klockor från Lego är ISO-testade och därmed stänksäkra.

Lego alarmklocka

Alarmklockorna i Legos populära serie har designats i form av välkända Star Wars figurer, som Boba Fett, Yoda och Darth Vader. Är du en vuxen Lego-samlare är det här ett trevligt objekt att utöka samlingen med. Barn kommer plötsligt att tycka det är riktigt kul att lägga sig (och vakna) med den här coola alarmklockan från Lego.

Klockan, som är ca 23 cm hög, har en digital display med LED-belysning och flera alarmfunktioner (inklusive snooze-funktion och dagligt alarm). 2 trippel-A batterier ingår i förpackningen.

En rolig present för Star Wars (och Lego) fans i alla åldrar!

Lego Friends

Lego Friends är en riktigt kul armbandsklocka med lös minifigur som du själv kan montera ihop! Du bygger ditt helt egna klockarmband i den stil och storlek som du själv vill. Klockan är designad i söta pastellfärger med en urtavla i läckert Friends-mönster. En tillhörande minifigur från Friends-serien medföljer. Trots att klockan är så nätt sitter den ordentligt på handleden och går även att justera till perfekt storlek. Klockan är ISO-testad, vilket innebär att den en hel del tål stänk och vatten. Det går alltså bra att tvätta händerna eller ta en dusch med din Friends-klocka!