Kronaby

Kronaby – svenska smartklockor med mycket stil och oslagbar teknik

Kronaby är det senaste inom smartklockor på den europeiska marknaden. Klockorna må se ut som klassiska armbandsur men inuti gömmer sig en teknologi utan like.

Malmöbaserade tech-företaget Anima lanserade märket Kronaby i januari 2017 som säljer eleganta klockor vars utseende står helt i kontrast med vad som döljer sig inuti boetten. Idén har varit att erbjuda en klocka i tidlös design med ett teknologisk urverk som slår det mesta som finns på marknaden och som man har valt att kalla för “mänsklig teknik”. Detta koncept genomsyrar hela skapandeprocessen, från design till produktion.

Stigande ordning

1-48 of 73

Sida:
  1. 1
  2. 2

Kronaby klockor

Utseendemässigt ser en Kronaby klocka ut som ett klassiskt armbandsur i elegant minimalistisk modell med en och annan sofistikerad detalj. Inuti gömmer sig dock ett high-tech maskineri utan like. Kronaby tillverkar smartklockor på hög nivå med en funktionalitetsgrad som du lär ha svårt att hitta hos andra smartklockor. Det här är svensk innovation när den är som bäst. Tekniken låter dig bland annat förmedla värdefull data via din smartphone till klockan. Smartappen hjälper dig att hålla styr på klockans funktioner.

Kronaby historia

Anima är ett svenskt företag, grundat 2015 av fyra Sony Mobile-anställda med syftet att skapa smarta bärbara techprodukter. Bolaget finansieras av ett kinesiskt bolag som heter Goertek Inc.

I januari 2017 lanserades Animas första smartklocka under varumärket Kronaby. Fyra modeller utvecklades kring konceptet «human technology» (mänsklig teknik). Tanken är att klockorna ska kunna passa in i en modern livsstil där design och funktionalitet möts på ett unikt och nybanande sätt.

Bär mobilen på armen

Kronaby är bland de första smartklockorna i världen som går att koppla till iOS- och Androidtelefoner. Med en Kronaby bär du inte bara en klocka på armen utan en hel värld av teknologi. Självklart visar klockan tiden med perfekt precision, men det är långt ifrån allt. En klocka från Kronaby kan spåra dina rörelser, vilken tid det är i en helt annan tidszon eller hur lång tid det tar för ett ägg att koka färdigt. Varje funktion är skapad för att underlätta din vardag. Klockan kan filtrera dina samtal och se till att viktiga kontakter når dig även när telefonen är avstängd. Med inställbara vibrationer meddelar klockan dig exakt vem som ringer och vilka meddelanden som kommit in.

Stigande ordning

1-48 of 73

Sida:
  1. 1
  2. 2

Svensk teknologi och kvalitet

För oss svenskar är det viktigt att hålla tiden, var vi än befinner oss. Med en klocka från Kronaby behöver du inte längre bekymra dig för slöa batterier eller att ställa in klockan när du befinner dig på resande fot. Det spelar ingen roll hur många tidszoner du reser igenom. Kronaby visar alltid rätt tid, var du än är.

Du kan också glömma allt vad laddning heter! Klockor från Kronaby har inbyggda batterier av toppkvalitet som håller i upp till två år.

Allt du någonsin önskat dig av en smartphone kan du nu få med din smartklocka. Ta snygga, högkvalitativa bilder med den inbyggda kameran, få tillgång till dina favoritspellistor närsomhelst, hitta en borttappad telefon med den smarta «pusher» funktionen på din klocka som fungerar som en GPS som snabbt spårar upp telefonen.

Den ultimata «wearable watch» klockan

«Wearables» är det allra senaste inom klockor och här ligger Kronaby i framkant. Coola funktioner är inte längre något som attraherar. Nu gäller det att kombinera design med funktionalitet och detta är något som Kronaby har lyckats med gallant.

Först ut var Apple med sin Apple Watch 2015. På bara 3 år har smartklockor intagit klockindustrin och förändrat den helt. Kronaby håller sig i topp genom att kombinera högkvalitativa material med smart teknik och resultatet är senaste generationens smartklockor.

En Kronaby smartklocka för varje handled

Kronaby har unisexklockor som passar de allra flesta handleder. Utseendemässigt handlar det om klassiska armbandsur med ett exklusivt men minimalistiskt uttryck. Färgerna är stilrena och opretentiösa; silver-, guld- eller rosétonat stål som hos vissa modeller kontrasteras mot ett elegant klockarmband i äkta läder. Inuti boetten är förstås allt långt ifrån klassiskt...

Apex

Kronaby Apex får sin inspiration från en sportbils hastighetsmätare och klockan har tydliga sportiga influenser i sin design. En rejäl stållänk och boett med en urtavla som hyser självlysande visare och siffror. Låter ganska så klassiskt, eller hur? På insidan gömmer sig dock en mängd olika smartfunktioner. Klockan är vattentät till 10ATM (100 meter) och bär på ett repfritt safirglas. Det här är en klocka av större modell med en boett på hela 43 mm i diameter.

Nord

Kronaby Nord är en elegant och enkelt utformad hybrid smartklocka som går i minimalismens tecken. Många kallar den redan för en modern klassiker tack vare sin enkla, skandinaviska design. Urtavlan är vit med tryckta siffror. Du kan koppla klockan till mobiltelefonen och ta del av en mängd spännande funktioner. Jämfört med Apex är detta en något nättare modell med en boett av rostfritt stål på 38 mm i diameter. Precis som Kronabys övriga serier är klockan vattentät till 10ATM så du kan bära den både under simningen och dykningen.

Sekel

Det som skiljer Sekel-serien åt från övriga kollektioner är att det här är en kronograf med ett annars traditionellt typsnitt. Klockan är tillverkad av kirurgiskt stål och har ett safirglas som skyddar urtavlan mot stötar och repor. Visarna har en Super-LumiNova plätering som lyser upp i mörkret. Inuti boetten gömmer sig ett hybrid smartwatch urverk av ypperlig kvalitet. Koppla upp din klocka till telefonen och ta del av smarta funktioner som stegräknare, kamerautlösare och samtalsaviseringar.

Carat

Carat är en exklusivt designad smartklocka i rostfritt stål med en boett på 38 mm i diameter. Uttrycket är rent och stilfullt skandinaviskt. Precis som klockorna i Kronabys övriga serier tillverkas Carat-modellerna med högkvalitativa material som kirurgiskt stål och safirglas. Funktionerna är i princip desamma som i övriga kollektioner med bland annat Bluetooth och accelerometer. Satsa på en lite stiligare smartklocka genom att välja en modell ur Carat-serien!
  Laddar...