Kate Spade

Kate Spade –lekfulla modeklockor från New York

Kate Spade designar fräcka klockor som gnistrar av färg och lyxiga detaljer. Letar du efter en annorlunda klocka med mycket design och ett sofistikerat uttryck får du inte missa Kate Spades härligt livfulla kollektioner.

Kate Spade damklockor kännetecknas av en lekfull men samtidigt sofistikerad elegans. Det här är klockor för trendkänsliga storstadstjejer som inte tar sig själva på alltför stort allvar. Färgsprakande toner, unika mönster och häftig grafik, en känsla av cool elegans... Kate Spade erbjuder personliga klockor med mycket stil och en touch av charm som lyser upp vardagen.

Stigande ordning

33 artiklar

Kate Spade klockor

Kate Spade tillverkar klockor på hög nivå. Utåt sett verkar fokus ligga på design och det är väl inte så konstigt med tanke på alla de läckra modellerna som ingår i märkets klockutbud. Men skenet bedrar. Bakom den trendsäkra fasaden gömmer sig en solid klocka av hög kvalitet som är tillverkad på bara de bästa materialen. Kate Spade är opretentiös lyx i en prisklass som de flesta kan unna sig. New Yorks sprudlande modevärld ser sig reflekterad i dessa klockor som på kort tid har blivit stormpopulära, både i USA och Europa.

Kate Spade, en historia som börjar och slutar i New York

Katherine Noel Frances Valentine Brosnahan Spade är namnet på modedesignern som ligger bakom Kate Spade imperiet. Kate föddes på julafton år 1962 i Kansas, Missouri. Spade startade sin karriär på varuhuset Mademoiselle i Manhattan. Där började drömmen om att designa egna handväskor att ta form. 1991 lämnade hon Mademoiselle och tillsammans med sin man Andy grundade de företaget Kate Spade Handbags 1993. I början sålde varumärket bara väskor men efter ett tag började man också att producera kläder, smycken, skor, makeup och parfymer.

År 2006 sålde hon dock sin del av företaget. Tio år senare lanserades Spades nya varumärke under namnet Frances Valentine. Idag är Spade huvuddesigner på Frances Valentine, som säljer handväskor och skor. Märket Kate Spade har dock fortsatt att växa under koncernen Neiman Marcus Group ledning.

År 2006, strax efter att ha köpt upp det sista av Spades aktier, sålde koncernen vidare märket till Liz Claiborne Inc. som ändrade namnet till Fifth & Pacific. År 2014 bytte man dock tillbaka namnet till Kate Spade & Company.

Företaget har idag över 140 återförsäljare i USA och över 175 butiker runtom i världen. Deras kläder, accessoarer och, förstås, klockor säljs i förstklassiga varuhus som Bloomingdales, Saks Fifth Avenue och Neiman Marcus.

Stigande ordning

33 artiklar

Kate Spade damklockor

Kate Spade tillverkar bara damklockor av hög kvalitet och med mycket funktionalitet, trots att en hel del energi läggs ner på designen i varje klocka. Väljer du Kate Spade vet du att du får ett unikt armbandsur som garanterat kommer att dra blickarna till sig. Är du en moderiktig tjej som letar efter det där lilla extra i en accessoar får du inte missa Kate Spades fantastiska klockserier. Du får inte bara en högfunktionell följeslagare som håller koll på tiden åt dig, utan en förstklassig accessoar som kan mäta sig mot det mesta som finns på marknaden idag.

Kate Spade Metro

Utseendemässigt går det att hitta allt från klassiska armbandsur i sobra färger till riktigt fräcka varianter med härliga prints och exklusiva mönster i Metro-serien. Gemensamt för alla modeller är en klassiskt utformad, minimalistisk urtavla. Många lär komma bort sig i de ljuvliga strassmodellerna med gnistrande kristaller på urtavlan som ger klockorna en läckert exklusiv look. Du hittar även stilsäkra klockor som kombinerar det trendigt svarta med läckra kontraster i roséguld och silver med arabiska siffror på en ren urtavla som ger klockan en extra sofistikerad look. Perfekt för businesskostymen!

Kate Spade Gramercy

Det går egentligen inte att definiera någon av Kate Spades klockserier som ”klassiska” eller ”traditionella”, men om man ska välja en kollektion som andas en lite mer traditionsenlig stil så är det nog Gramercy. Gramercy är en elegant serie dressklockor i lite större storlek med boetter på 34 mm i diameter. De flesta urtavlor är flerfärgade, men designen i sig är dock mer diskret och mycket smakfull. En del modeller har något så unikt som månfasfunktion. Att klockan har månfaser innebär att den visar månens olika faser i takt med dygnets gång.

Den kanske vanligaste modellen i Gramercy serien är ett armbandsur i rostfritt polerat stål med en minimalistisk urtavla med klassiska indexmarkeringar. Armbandet är tillverkat i samma material men det går också att hitta en och annan pärla med läderarmband. Den vita urtavlan omsluts av ett slitstarkt mineralglas som skyddar mot repor. Boetten är vattentät till 3ATM, vilket innebär att klockan tål en del stänk och oväder. Det går även att hitta lite lyxigare varianter i Gramercy med kristallinfattningar på urtavla och runt klockans bezel.
  Laddar...