INEX

INEX

Inex – eleganta armbandsur från dansk designer

Inex är ett danskt klockmärke med stora anor. I närmare 70 år har ledande klocktillverkare från vårt kära grannland skapat utsökta armbandsur som än idag lockar tusentals klockentusiaster till deras eleganta kollektioner.

Redan på det tidiga 50-talet började Inex att tillverka högkvalitativa klockor och sedan dess har det bara gått framåt. Klockorna passar modemedvetna män och kvinnor som letar efter det där lilla extra (och gärna lyxiga) i detaljerna. I en Inex damklocka kan det handla om en kristallram längs urtavlan. En Inex herrklocka kan istället gömma läckra detaljer i guld eller en utsökt designad kronograf. Inex gör det lätt för dig att älska din klocka i många år framöver.

Stigande ordning

1-48 of 398

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Inex klockor

Erfarenhet ger färdighet, sägs det ju. Och det kan man verkligen påstå om den danska klocktillverkaren Inex. Här finns en lång och anrik tradition av att tillverka klockor, något som syns tydligt i klockornas design och kvalitet. Det handlar om lite lyxigare armbandsur med snygga detaljer och hög finess. Trots att de flesta Inex modeller tillverkas i traditionell anda går det ändå att hitta klockor med varierande stil, form och, kanske viktigast av allt, prisklass.

Inex historia

Inex historia börjar i Danmark. Företaget startades av 1952 av en dansk klockmakare vid namn Henning Stæhr. Efter Stæhrs bortgång tog sonen, Bjarne Stæhr, över företaget. Bjarne reste mycket tillsammans med sin norske kollega och vän, Fritjof Rasmussen, och tillsammans besökte de olika fabriker som tillverkade klockor, växelhjul, ackumulatorer och kretskort. Målet med resorna var att samla på sig så mycket information och inspiration som möjligt för att skapa det nya, moderna varumärket «Inex of Scandinavia». 1984 grundade Bjarne Stæhr och Fritjof Rasmussen Inex of Scandinavia i samarbete med det svenska klockföretaget Watch Market.

Inex använder sig endast av högkvalitativa material vid tillverkningen av sina klockor. Designen har inspirerats av den skandinaviska naturen, med särskilt fokus på funktionalitet och teknologi. Företaget styrs av en okränkbar princip: att skapa högkvalitativa klockor till överkomliga priser.

Stilren design

Klockorna från Inex har ett strömlinjeformat utseende som utgår från klassiska material i en stilren kombination. Inex är garanti för kvalitet och elegans. Klockorna är tidlösa armbandsur i högkvalitativt stål med guld- eller silveröverdrag. Urtavlan är sparsamt minimalistisk med traditionella markörer och datumvisning. Färgerna är sobra och ger uttryck för en klassisk vardagsstil. Valet mellan stål eller läder på armbandet är enkelt men träffsäkert. Det krävs egentligen inte så mycket mer av en klocka som utstrålar finess och självsäkerhet.

Stigande ordning

1-48 of 398

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

I grunden ett opretentiöst märke

Inex är inte ett märke som söker imponera med sin design. Ändå har man lyckats skapa armbandsur som lockar tusentals kunder till märkets unika kollektioner. Kvalitén är förstås i topp. Varje klocka tillverkas av högkvalitativt rostfritt stål. Armbanden är av slitstarkt naturläder i klassiska toner. Urtavlan skyddas av slitstarkt mineralglas som skyddar mot repor och stötar. Bakom den snygga urtavlan gömmer sig ett kvartsur av hög, schweizisk kvalitet. Alla Inex klockor har dessutom en relativt hög vattentäthet som skyddar mot stänk, regn och vattenfläckar.

Detta betyder förstås inte att man har avstått helt från att doppa tårna i lyxsegmentet. Även Inex har under senare år lanserat ett flertal samlingar, inklusive en och annan lyxkollektion, som "Primo" och "Club". Här kan man hitta urtavlor prydda med safirkristaller och antireflektiv beläggning. Modellerna är av schweizisk produktion med en vattentäthet på 10 ATM (100 meter). Det här är klockor för riktigt kräsna klockälskare!

Inex herrklockor

Herrklockorna från Inex är eleganta armbandsur av hög kvalitet. Bland de klassiska modellerna hittar du färgvariationer som går från pärlvitt till mörkblått, svart och mjukt beige. Gillar du kontrasten mellan borstat stål och läder ska du ta en närmare titt på Mens Silver serien. Här har man på ett ypperligt sätt kombinerat en elegant boett av större modell (42mm) med ett läckert läderarmband i mörk ton. Inex är särskilt produktivt när det kommer till just herrklockor och bjuder på många spännande modeller.

Inex damklockor

Inex tillverkar damklockor i en mängd storlekar och utföranden för den moderiktiga kvinnan. Ett särskilt fokus på form och design går tydligt att se. Här handlar det om nätta, sofistikerade armbandsur med lyxiga detaljer. Inex Ladies Silver har en kristallinfattad ram runt en läckert rektangulär urtavla. Gillar du en lite mer nedtonad men samtidigt tuff stil bjuder samma kollektion på läckert helsvarta klockor med gnistrande detaljer i silverfärgat stål som inte gör annat än att framhäva den snygga designen.

Letar du efter något riktigt exklusivt? Inex Ceramic Lady består av en unik kombination av stål och keramik. Keramik är ett otroligt slitstarkt material men samtidigt lättviktigt, vilket gör det till ett favoritmaterial för många urmakare.

Inex Classic

Inex Classic-serien omfattar ett brett utbud av klassiskt designade armbandsur som passar lika bra till vardags som till fest. Ett flertal kollektioner ingår i serien. Kika gärna på Inex Mens kollektionerna (Silver, Gold, Rose) som kombinerar färg och material på ett fantastiskt sätt. Inex Ladies bjuder istället på variationer i form och funktionalitet som talar till modemedvetna, aktiva och självständiga kvinnor.

Index Chronograph

I Cronograph-serien hittar du kronografer av hög kvalitet med en design som toppar det mesta på den nordiska marknaden. Letar du efter en högfunktionell klocka som kombinerar design och teknologi på ett oslagbart sätt behöver du inte leta längre. Inex kronografklockor har ett snyggt och modernt utseende med coola detaljer som en extra 24-timmars urtavla och två små kronografer i mitten på tavlan som ger klockan ett exklusivt uttryck. Det härdade mineralglaset skyddar bra mot stötar och repor. Du hittar flera läckra modeller i Inex Mens-serien.

Inex Pocket

Inex Pocket är en unik serie fickur som kan beskrivas som ypperliga små konstverk. Den ljuvligt designade urtavlan består av romerska siffror och i mitten har tavlan en rund öppning som avslöjar vad som gömmer sig inuti boetten – ett makalöst vackert litet urverk som kan beskådas ner till minsta lilla skruv. En fantastisk present att unna sig själv eller någon du tycker väldigt mycket om!
  Laddar...