INEX

INEX

Laddar...
Handla enligt
Shoppingalternativ
Kön
Armbandstyp
Armbandsfärg
Urskivefärg
Boettfärg
Boettmaterial
Glastyp
Urverk
Vattenskydd
Diameter
Tjocklek
Pris
Typ av spänne

Artiklar 1-48 av 454

Sätt stigande sortering

Inex klockor

Erfarenhet ger färdighet, sägs det ju. Och det kan man verkligen påstå om den danska klocktillverkaren Inex. Här finns en lång och anrik tradition av att tillverka klockor, något som syns tydligt i klockornas design och kvalitet. Det handlar om lite lyxigare armbandsur med snygga detaljer och hög finess. Trots att de flesta Inex modeller tillverkas i traditionell anda går det ändå att hitta klockor med varierande stil, form och, kanske viktigast av allt, prisklass.

Inex historia

Inex historia börjar i Danmark. Företaget startades av 1952 av en dansk klockmakare vid namn Henning Stæhr. Efter Stæhrs bortgång tog sonen, Bjarne Stæhr, över företaget. Bjarne reste mycket tillsammans med sin norske kollega och vän, Fritjof Rasmussen, och tillsammans besökte de olika fabriker som tillverkade klockor, växelhjul, ackumulatorer och kretskort. Målet med resorna var att samla på sig så mycket information och inspiration som möjligt för att skapa det nya, moderna varumärket «Inex of Scandinavia». 1984 grundade Bjarne Stæhr och Fritjof Rasmussen Inex of Scandinavia i samarbete med det svenska klockföretaget Watch Market.

Inex använder sig endast av högkvalitativa material vid tillverkningen av sina klockor. Designen har inspirerats av den skandinaviska naturen, med särskilt fokus på funktionalitet och teknologi. Företaget styrs av en okränkbar princip: att skapa högkvalitativa klockor till överkomliga priser.

Stilren design

Klockorna från Inex har ett strömlinjeformat utseende som utgår från klassiska material i en stilren kombination. Inex är garanti för kvalitet och elegans. Klockorna är tidlösa armbandsur i högkvalitativt stål med guld- eller silveröverdrag. Urtavlan är sparsamt minimalistisk med traditionella markörer och datumvisning. Färgerna är sobra och ger uttryck för en klassisk vardagsstil. Valet mellan stål eller läder på armbandet är enkelt men träffsäkert. Det krävs egentligen inte så mycket mer av en klocka som utstrålar finess och självsäkerhet.
Sida
per sida

Inex – eleganta armbandsur från dansk designer

Inex är ett danskt klockmärke med stora anor. I närmare 70 år har ledande klocktillverkare från vårt kära grannland skapat utsökta armbandsur som än idag lockar tusentals klockentusiaster till deras eleganta kollektioner.

Redan på det tidiga 50-talet började Inex att tillverka högkvalitativa klockor och sedan dess har det bara gått framåt. Klockorna passar modemedvetna män och kvinnor som letar efter det där lilla extra (och gärna lyxiga) i detaljerna. I en Inex damklocka kan det handla om en kristallram längs urtavlan. En Inex herrklocka kan istället gömma läckra detaljer i guld eller en utsökt designad kronograf. Inex gör det lätt för dig att älska din klocka i många år framöver.

Vi vill gärna spara data i cookies

Vi använder informationskapslar från trafik-logg för att identifiera vilka sidor som besökts, vilket hjälper oss att förbättra användarvänligheten på vår hemsida, både generellt samt specifikt för dig. Läs mer här;