Boss

Hugo Boss – klassiska lyxklockor av schweizisk kvalitet

Hugo Boss är ett av världens toppmärken inom lyxmode och design. I närmare 100 år har detta anrika modehus levererat kollektioner av hög kvalitet i en tidlöst klassisk design. Inte minst när det kommer till klockor! I deras populära serier ingår både sportklockor och lyxiga dressklockor för damer och herrar. Hugo Boss passar i alla situationer och för varje unikt tillfälle.

Letar du efter en klassiskt stilren men samtidigt moderiktig klocka är det Hugo Boss du ska sikta in dig på. Hugo Boss är ett av få märken som lyckas kombinera det tidlöst eleganta med en touch av trend som ofta finns att hitta i de små, lyxiga detaljerna. Gemensamt för alla Boss klockor, oavsett stil eller modell, är kvaliteten och den höga designnivån.

Stigande ordning

1-48 of 96

Sida:
  1. 1
  2. 2

Hugo Boss klockor

En Hugo Boss är utmärkande utan att vara vräkig. Lyxen finns i detaljerna och bidrar till ett stilrent och smakfullt uttryck. Du lär knappast hitta färgsprakande kreationer i en Boss klocka. Detta toppmärke har istället valt att fokusera på enkla, trendiga toner och färgkombinationer som faller de flesta i smaken. I årtionden har detta tyska modehus skapat pärlor på den internationella marknaden som i sin enkelhet utstrålar finess och utsökt kvalitet.

Hugo Boss historia

1923 grundade tysken Hugo Boss sitt eget klädföretag i Metzingen, en liten stad söder om Stuttgart, där varumärket fortfarande har sitt säte. Från början producerade man tröjor, arbetskläder, sportkläder och regnkappor. Men redan 1931 gick företaget i konkurs till följd av det svåra ekonomiska klimatet i Tyskland under mellankrigstiden. Allt Boss fick behålla var sex symaskiner som kom att bli utgångspunkten för Hugo Boss pånyttfödelse.

Under andra världskriget rullade produktionen igen i Hugo Boss klädfabriker. Boss levererade då uniformer åt de tyska soldaterna och det var inte förrän mot slutet av kriget (och i samband med grundarens död 1947) som de första, idag världskända, Hugo Boss kostymerna kom ut.

Idag är Boss fortfarande en ledande tillverkare av herrkostymer men sedermera har man även inkorporerat dam- och barnkollektioner. Numera lanseras det parfymer, solglasögon, skor och klockor under märket Boss. Just klockorna är det perfekta uttrycket för den sublima elegans som kännetecknar detta anrika märke. Idag säljer Hugo Boss en mängd olika produkter under märkena Boss, Boss Orange, Boss Green, Hugo, Boss Selection, Boss Kids Wear och Boss Home.

Klassisk lyx av schweizisk kvalitet

Det var under 2004 som Hugo Boss inledde ett samarbete med det schweiziska klockbolaget Movado Group. Resultatet av det samarbetet blev Hugo Boss Watches.

Kanske är det tack vare att man valt att slå sig ihop med en schweizisk urmakare som Hugo Boss Watches blivit en så stor succé. Hög kvalitet, elegant design och lyxiga detaljer är tre utmärkande faktorer i en äkta Hugo Boss klocka. Och även om varumärket länge haft ryktet om sig av att tillverka produkter av mycket hög kvalitet är Boss klockorna fortfarande det ultimata uttrycket för det. Varje klocka bär på en unik finess ända ner i minsta detalj. Att skapa klockor av hög kvalitet har varit ett genomgående mål, ända sen lanseringen av den första kollektionen år 2005.

Stigande ordning

1-48 of 96

Sida:
  1. 1
  2. 2

Hugo Boss Herrklockor

Från början var det tänkt att Hugo Boss Watches bara skulle rikta sig mot män. Idén var att skapa rätt klocka som kunde lyfta fram manligheten på ett unikt och attraktivt sätt. Det här är något som Boss har tagit tillvara på. Idag erbjuder märket ett brett sortiment av eleganta kvalitetsklockor som kan användas i affärssammanhang eller för vardagligt bruk.

Den klassiska Boss herrklockan tillverkas i borstat stål med armband i högkvalitativt läder. Hugo Boss är inte känt för att tänja på gränserna när de kommer till design, istället fokuserar man sig på att leverera klockor som känns bekväma, lyxiga och tekniskt perfekta.

En äkta Hugo Boss herrklocka är inte bara en mekaniskt felfri kreation utan en klocka som på ett ypperligt manér förenar högteknologiska funktioner med en stilig design som överträffar det mesta. Varumärkets krav på perfektionism återspeglas i varje modell, vilket gör att du kan känna dig trygg med att du får en pålitlig klocka som går att använda alla dagar i veckan.

Hugo Boss Damklockor

Hugo Boss designar självklart även damklockor i en mindre, men tillika exklusiv, skala. Banbrytande teknik, perfekt design och ett skarpt öga för detaljer är tre ingredienser som inte får fattas i en äkta Hugo Boss damklocka. Formgivningen på klockorna är helt enkelt utsökt, kvaliteten ypperlig. Samtidigt utstrålar klockan en äkta och något underskattad lyx som inte går att hitta hos andra märken.

Hugo Boss Orange

Orange är ett av Hugo Boss flaggskeppskollektioner i herrsegmentet. Här hittar du klockor i en mängd olika modeller för en mer avslappnad look. Designen är ungdomlig och sportig, en urban kollektion för en mer lättsam stil. Varje modell har en distinkt orangefärgad prägel eller detalj som syns framför allt på urtavlan. Det kan handla om en orange ”Boss” logga, visare i orange ton eller en orangefärgad ram på klockans kronograf.

Vill du ge bort en Hugo Boss klocka med sportig framtoning i present till sonen eller barnbarnet är Orange ett utmärkt val.

Governor & Ambassador

Governor och Ambassador är två separata kollektioner med mycket gemensamt. Det här är en proper och elegant kostymklockan som passar både damer och herrar. Modellerna är få men i det närmaste utsökta.

I båda serierna hittar du fantastiskt designade urtavlor med eleganta romerska siffror och boett i borstat rostfritt stål. Damklockorna är av nätt modell i storleken 24mm i diameter medan herrklockorna är av betydligt rejälare modell med storlekar på mellan 40-44 mm i diameter.

Companion

Letar du efter en klocka med kronograf är Companion från Hugo Boss en exklusiv herrklocka du definitivt måste ta en extra titt på. Companion erbjuds i två varianter, med svart eller cremevit urtavla. Urtavlan har infattats i en boett av rostfritt stål som matchas med ett elegant armband i läder, mesh eller guldfärgat stål. En stilren klocka som kan användas vid alla tillfällen.
  Laddar...