Gant

Gant – stilsäkra klockor med modern design

Hur en skjortmakare lyckats gå över till att bli en mycket omtyckt klockmakare kan man ju fråga sig. Men när du ser en Gant klocka förstår du att det faktiskt inte är så konstigt. Gant designar snygga klockor med mycket attityd och en högtrendig stil till riktigt bra priser! GANT har funnits sen 1949 och är ett amerikanskt märke med design och kvalitet högt i fokus. Klockorna är klassiskt eleganta med en touch av amerikansk preppystil. Gant Time erbjuder allt från traditionella armbandsur till sportiga varianter för trendkänsliga klockentusiaster.

Gant klockor

Gant klockor har på kort tid blivit en storsuccé både i USA och Europa, och inte minst i Skandinavien. Numera är deras populära serie Gant Time bland de mest sålda som finns på marknaden. Gant Time vänder sig till moderna och stilmedvetna kvinnor och män. Klockorna är snygga, sofistikerade och av mycket hög kvalitet. Designen är ren och enkel med unika detaljer som kännetecknar detta traditionsrika märke. Vare sig du letar efter en klassisk kostymklocka eller ett sportigare armbandsur med lite mer tyngd har Gant säkert något som kommer att fånga din uppmärksamhet. Gemensamt för alla Gants modeller är den fantastiska kvalitén och en omisskännlig elegans som gör att klockorna kan bäras varje dag, oavsett tillfälle.

Gant historia

Gant grundades 1949 av Bernard Gantmacher, en rysk immigrant bosatt i New York. Idag har företaget dock sitt huvudkontor i Stockholm. Från början hette det Par-Ex Shirt Company och tillverkade skjortor åt stora varumärken i New York. Det var Gants båda söner som övertygade sin far om att starta ett märke i eget namn. Så skapades Gant i april år 1949.

Gantmachers tidigare år som anställd på en skjortfabrik kom väl till hands. Gant började massproducera klassiska skjortor som karaktäriserades av att de hade en låsögla på ryggen och knappar på baksidan av kragen. Skjortorna blev särskilt populära bland manliga studenter på 60-talet.

Efter Bernard Gantmachers död 1955 tog sönerna över bolaget och sålde det vidare till Consolidated Foods tretton år senare. Marty och Elliot stannade dock kvar vid Gant och 1971 lanserades märkets första kompletta klädlinje tätt följt av lanseringen av Rugger 1974.

Gant har under åren köpts upp av både Pyramid Sportswear och detaljhandelsbolaget Maus Frères i Schweiz. 1980 var det däremot 3 svenska investerare som köpte upp licensen för att kunna sälja Gant i Sverige.

Idag finns Gant i över 70 länder och hos 4000 återförsäljare runtom i världen. Varumärket har tre flaggkollektioner: GANT, GANT Diamond G och GANT Rugger. Även om Gant fortsätter att vara huvudsakligen ett modehus har man också ett brett utbud av accessoarer och heminredning (Gant Home). Deras klockor marknadsförs under kollektionsnamnet GANT Time.

Hög kvalitet som standard

Alla Gants klockor tillverkas i slitstarkt rostfritt stål och har (beroende på modell) snygga och robusta armband i äkta italienskt läder. Kvalitén är prioritet hos Gant och därför förser man varje klocka med ett rejält mineralglas som skyddar urtavlan mot stötar och fula repor. Klockorna har vattenskydd så du behöver inte heller oroa dig för att din klocka förstörs av lite regn och stänk.

Gant damklockor

Gant har blivit något av en mästare på att skapa snygga och stilsäkra klockor för damer i alla åldrar. Designen är smakfull och exklusiv. Kollektionerna består av både sportiga klockor och eleganta dressklockor med en touch av chic. Klockorna är utmärkta vardagsklockor som matchar det mesta. Ofta skapas modellerna utifrån de olika klädkollektionerna, beroende på säsong och färg.

Gant herrklockor

Gant Time är något av en mastodont när det kommer till maskulina och stilfulla herrklockor. Serien består av exklusiva armbandsur i olika modeller som passar den de flesta trendkänsliga män. Sportigt, färgglatt eller klassiskt. Du väljer själv stilen och tillfället. Klockorna kan användas både till vardags och fest. Gemensamt för samtliga modeller i GANT Time är ett utsökt hantverk och hög kvalitet ner till minsta detalj. Och allt detta till ett mycket bra pris!

Gant Bellport

Gant Bellport är en robust klocka på 38 mm i diameter tillverkad i rostfritt stål med en blankpolerad yta. Urtavlan pryds av eleganta romerska siffror och en läckert räfflad bezel. Färgkombinationerna är unika och går inte att hitta i någon annan kollektion. Välj mellan en djupblå, isblå eller guldfärgad urtavla i kombination med en gnistrande länk i silverton. Gant Bellport klassas som en ovanligt snygg vardagsklocka men är så väldigt mycket mer. Med en Bellport på armen lyfts hela stilen upp till nya, stilsäkra höjder!

Gant Baltimore

Gant Baltimore är en sofistikerad klocka i större storlek med ett mycket elegant uttryck. Baltimore finns i både herr- och dammodell med en boett på 46 mm i diameter. Urtavlan är stiligt minimalistisk med vackra små kronografer och skyddas av ett slitstarkt mineralglas. Klockan är vattentät till 5 ATM (50 m) och tål både stänk och disk. Ett stilrent läderband i äkta italienskt läder matchar stålboetten perfekt. En snygg och hållbar vardagsklocka!

Gant Cameron

Letar du efter en modern och riktigt snygg kostymklocka har du hamnat rätt! Gant Cameron passar utmärkt till kontoret eller affärsmötet. Det här är en läckert vintageinspirerad modell med vackert utformade kronografer. Material och färg möts i en exklusiv kombination. Det stilrena läderarmbandet i matt svart eller brun ton (finns också med läckert krokodilmönster) utgör en makalöst snygg kontrast mot den silver- eller roséfärgade boetten (beroende på modell). Det här är en klocka som ger ett tydligt uttryck av värme och klassisk elegans, fast med helt unika detaljer! Välj mellan svart, vit eller djupblå urtavla. Boetten på Cameron är rejäl med sina 45 mm i diameter. Har du en smalare handled är det här därför kanske inte den bästa modellen för dig. Kika istället på Gant Phoenix, Bellport eller Convingston modellerna!