Fossil


Fossil – klockor för en modern livsstil

Fossil är en amerikansk klocktillverkare med många år på nacken. Inspirationen till deras högmoderna klockor kommer ironiskt nog från vintagekulturen. Det som gör Fossil klockorna till unika små skapelser är dock den innovativa twist som man har tillfört en annars klassiskt designad klocka.

Fossil är ett designmässigt lekfullt klockmärke som grundades 1984 av två amerikanska bröder. Klockorna mixar vintage och trend på ett innovativt och designmässigt imponerande sätt. Varje klocka är en unik kvalitetsprodukt som lockar män och kvinnor av alla åldrar. Letar du efter en kul och kreativ klocka ska du definitivt ta en titt på Fossils spännande kollektioner.

Stigande ordning

1-48 of 101

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Fossil klockor

När Fossil introducerades på den amerikanska marknaden i början på 80-talet tog det inte lång tid förrän märket hade förvandlats till en dundersuccé. Stilrena klockor med mycket kvalitet till rimliga priser var något som amerikanska klockentusiaster inte var vana vid att hitta på den amerikanska marknaden. Idag säljs Fossil på en mängd storvaruhus både i USA och runtom i världen. Märket har designat riktigt fina kollektioner för både damer och herrar under de senaste 25 åren och fortsätter idag att designa högfunktionella klockor med mycket kvalitet.

I en Fossil klocka förenas design och teknologi på ett ypperligt sätt. Fossil ligger alltid i framkant när det kommer till trend, samtidigt som man har valt att behålla den karaktäristiska vintage-känslan som genomsyrar de flesta av deras modeller. Det ska kännas coolt och innovativt att bära en klocka som accessoar, och detta är något som Fossil lyckas riktigt bra med.

Fossil historia

Fossil Group, Inc. är ett amerikanskt modebolag grundat av Tom Kartsotis år 1984 i Richardson, Texas. I koncernen ingår, förutom Fossil, också lokala och internationella märken som Relic, Skagen Denmark, Abacus, Misfit och Zodiac Watches. Fossil designar även accessoarer åt stormärken som Adidas, Michael Kors, Karl Lagerfeld, Emporio Armani, Burberry, DKNY och Marc by Marc Jacobs. Från början sålde Fossil bara modeklockor med en läcker retrolook. 1990 började man dock att introducera läderprodukter under samma namn.

Fossil har sina designbyråer i Schweiz men tillverkningen av klockorna sker i Kina. Deras distributionscentra finns i Tyskland, Kina och USA. 2013 lanserade man en exklusiv klockserie under namnet «Fossil Swiss» med klockor som tillverkas bara i Schweiz. I november 2015 köpte företaget upp märket Misfit för över en miljard kronor. Tanken bakom köpet är att man i den närmaste framtiden ska börja inkorporera Misfit teknologi till Fossils klassiska klockserier.

Idag är Fossil ett internationellt varumärke som gjort sig väldigt populärt genom deras humoristiskt designade modeaccessoarer. Förutom klockor, producerar Fossil även väskor, solglasögon, bälten, smycken och plånböcker. Med deras ledmotiv «modern vintage» har man lyckats fånga uppmärksamheten hos miljontals människor över hela världen.

Kreativitet i varje klocka

“Vintage” är nyckelordet i varje produkt som Fossil lanserar. Samtidigt är det ett varumärke som ofta ligger ett steg före när det kommer till stil och funktionalitet. Det kreativa uttrycket syns tydligt i varje Fossil klocka. Tanken är att alla ska kunna hitta en klocka som passar. Därför är man väldigt noga med vilka material som används och att designen alltid är på topp. Idag erbjuder Fossil trendiga armbandsur för damer och herrar i alla åldrar.

Stigande ordning

1-48 of 101

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Klockor med Smart Watch teknologi

På tal om teknologi måste vi såklart också nämna Fossils Smartwatch Q Marshal serie. En smartwatch klocka går att ansluta till iPhonen eller smartphonen via en app och har en praktisk touchscreen där du kan reglera de olika funktionerna i klockan. Fossil lanserade nyligen en helt egen serie smartwatch klockor som inte bara är högfunktionella och teknologiskt överlägsna många andra smartwatch klockor på marknaden. De är också väldigt snygga! Klockan ser i princip ut som en vanlig digitalklocka men är fullpackad med high-tech tack vare sitt Intel/Android Wear urverk.

Fossil herrklockor

Letar du efter en sportigt modern herrklocka du kan använda varje dag har du hamnat rätt. Fossil herrklockor är snygga armbandsur med ett fräscht och sportigt uttryck. De flesta modeller kan ha en något kraftigare boett och är i många fall kronografer med smarta tidtagningsfunktioner.

Är du istället ute efter en klassiskt elegant herrklocka eller en bekväm fritidsklocka i stilren design går det faktiskt att hitta en hel del pärlor här också. Utbudet av herrklockor hos Fossil är brett och varierat, men alltid trendsäkert! De flesta klockor är av större modell, med rejäla boetter på mellan 40-45 mm, stora urtavlor och breda armband av äkta läder.

Fossil damklockor

Fossil damklockor utstrålar en härlig känsla av feminism och elegans. För trendkänsliga tjejer är Fossil det självklara valet. Ta en titt på utsökta modeller som Jacqueline, Stella eller Georgia. Klockorna kännetecknas av en vackert formgiven boett i blankpolerat stål som kombinerar perfekt med det smala, silkeslena läderarmbandet. Det finns även läckra modeller helt i roséguldfärgat stål med matchande länk. Hos Fossil hittar du stilrena damklockor med en touch av exklusivitet som går att finna i de små detaljerna.

Fossil Machine

Är du på jakt efter en rejäl men praktisk fritidsklocka ska du förmodligen sikta dig in på Fossil Machine. Det här är det ultimata vardagsuret med kronograf och datumvisare. Boetten är av större modell med sina 45 mm och omsluts av ett brett armband i läder, PU gummi eller rostfritt stål. En herrklocka som verkligen sticker ut ur mängden!

Fossil Cecile

Ett läckert utformat damarmbandsur i lite större modell än vad man vanligen stöter på. En del modeller är vackert utsmyckade och har ett utpräglat feminint uttryck med boett och armband helt i rosé och markörer i form av romerska siffror. Cecile-serien ger en lite lyxigare känsla än övriga modeller i Fossils klassiska damserie. Passar trendiga tjejer som njuter av en touch av flärd.

Fossil Coachman

Aktiva fritids- och sportutövare får inte missa Fossil Coachman serien. Det här är en klocka med mycket attityd som tål lite mer än de flesta andra fritidsklockor. Klockan är försedd med praktiska kronografer och datumvisning för att du ska kunna ta tiden vart du än befinner dig. Klockan är dessutom vattentät till 10 ATM (100 m). En trofast följeslagare som alltid sitter stadigt på armen, oavsett om du befinner dig ute till havs eller i stan.

Fossil Grant

Det här är en av Fossils elegantare modeller för herrar. I Grant-serien hittar du rejäla klockor i rostfritt stål med stora boetter på 44 mm och ett kraftigt klockarmband i äkta läder. Markörerna på urtavlan är i form av romerska siffror och och i mitten finns två ypperligt designade kronografer för precisionsinriktad tidtagning. En stilren vardagsklocka som dessutom tål en del vatten och stänk. Läderbandet är förstås tillverkat i äkta skinn. Urtavlan omsluts av ett stötsäkert mineralglas som förhindrar att fula repor uppstår på klockan.
  Laddar...