Daniel Wellington

Daniel Wellington

Daniel Wellington – moderna klockor i nyskapande svensk design

Är det dags att köpa ny klocka? Daniel Wellington är just nu en av Europas ledande klocktillverkare med klockor som utstrålar en unik design genom sina överdimensionerade men extremt tunna boetter. DW är elegant och tidlöst, men samtidigt banbrytande.

Daniel Wellington är ett märke som på senaste tiden har fått ett enormt genombrott inom den internationella klockindustrin. «Preppy»-looken har DW lagt beslag på på ett skickligt sätt med sina stilrena klockor som går att kombinera med moderna klockarmband, som till exempel det populära NATO-bandet.

There are no products matching the selection.

Daniel Wellington klockor

Daniel Wellington skapar herr- och damklockor i minimalistisk stil som är tänkta att kunna bäras livet ut. Designen är klassisk, fast med en touch av innovation som klockorna får med sina extremt tunna och överdimensionerade boetter. Inuti varje DW klocka gömmer sig ett japanskt kvartsur av hög kvalitet.

Utbudet av modeller hos DW är brett och vidgas ytterligare av att man har möjlighet att byta ut armbandet och ge klockan en helt ny look. Därför är Daniel Wellington en klocka som passar alla tillfällen. Enkel och elegant till utseendet, men med en potential som få andra märken kan erbjuda.

En annorlunda historia som börjar i Australien och slutar i Kina

Skaparen bakom Daniel Wellington är en svensk designer vid namn Filip Tysander. Under en resa i Australien träffade Tysander en brittisk backpacker som tyckte om att matcha sina klockor med gamla nylon (Nato) band som de brittiska soldaterna tidigare använde till sina klockor.

Tysander blev så imponerad av stilen att han åkte tillbaka till Sverige för att starta ett eget klockföretag som anammade stilen på sin nya väns klockor. Företaget döpte han efter sin inspirationskälla med samma namn. Resultatet blev en första kollektion med klockor vars armband gick att byta ut efter behov och behag. Det blev en given succé! DW är ännu idag ett svenskt klockföretag med huvudkontor i Stockholm, men klockorna produceras i Shenzhen, Kina, och säljs över hela världen.

Nyskapande design

Det som särskiljer en Daniel Wellington klocka från de flesta andra märken är en ultratunn och överdimensionerad klocka med speciellt formgivna urtavlor som skapats för att kunna kombineras med en mängd olika klockarmband. Vare sig du föredrar ett elegant läderarmband, en lyxig mesh-länk i rostfritt stål eller ett trendigt Nato-band i färgstarka toner kan du vara säker på att din DW klocka matchar armbandet perfekt. Och det är just detta som gör DW klockorna så speciella. Möjligheten att kunna byta ut armbandet på din klocka gör att du kan förvandla den till en unik accessoar närsomhelst och hur ofta som helst!

Många olika modeller

Även om Daniel Wellington producerar klockor i minimalistisk design lyckas de ändå skapa kollektioner som imponerar. Magin ligger nämligen i detaljerna.

Deras klassiska serie erbjuder herr- och damklockor i traditionell stil, men med subtila detaljer som ger en speciell touch av exklusivitet. ”Preppy”-looken är ledstjärnan för varje modell. Klockorna skapas i eleganta färgkombinationer som roséguld och svart, men kombineras med trendiga NATO-band i blått, vitt och rött. Kontrasterna är häftiga och drar garanterat blickarna till sig.

Möjligheterna till variation hittar man inte bara i de utbytbara banden. Varje modell finns i två storlekar, detta för att klockan ska kunna bäras perfekt på handleden, oavsett hur smal eller bred den är.

Daniel Wellington damklockor

Daniel Wellington erbjuder damklockor i klassisk design med boetter i en något mindre storlek. Den minsta klockan i Classic Petite serien är 28 mm och passar väldigt bra små handleder.

Gillar du de överdimensionerade boetterna finns det dock inget att oroa sig för. Classic Black och Dapper serierna erbjuder damklockor med stora boetter på 40 mm i stilren design.

Den i det närmaste viktlösa boetten låter klockan vila som en fjäder på handleden. Precis som med alla DW klockor finns det valmöjligheter både när det kommer till stil och storlek.

Daniel Wellington herrklockor

DW herrklockor finns att hitta i Classic serien som är märkets flaggskeppskollektion. Classic erbjuder ett tjugotal olika modeller, döpta efter engelska städer. Designen är mycket elegant med antingen romerska siffror eller streckmarkörer. Classic St. Mawes modellen är ett utmärkt exempel på en stilren klocka med ultratunn boett som sitter perfekt på handleden. Den här klockan har en subtil elegans som passar alla tillfällen och går att matcha med vilket klockarmband som helst.

Ett annat exempel på en stilren herrklocka är Classic modellen som finns i flera varianter i serierna Sheffield, St Mawes och Cornwall. Det som skiljer Classic åt från de andra klockorna är i första hand färgen på urtavlan (svart eller äggskalsvit) och stilen på tidsmarkörerna (streck eller romerska siffror). Storleken på klockan är densamma i alla kollektionerna.

DW Classic Petite

I Classic Petite-serien ingår ett utsökt sortiment av damklockor. Boetten är av något mindre modell (28 mm) men, precis som i de övriga kollektionerna, går det att välja en större klocka (32 mm) om man hellre vill ha det. Den större modellen är dock fortfarande betydligt mindre än de klassiska 40 mm modellerna i Classic-serien. Är du en tjej med nätt handled är en klocka ur Petite-kollektionen ett utmärkt val.

Inom Classic Petite finns det flera olika modeller att välja bland. Petite Melrose är en klassiskt stilren klocka med svart eller äggskalsvit urtavla och ett utsökt mesh-armband i roséguldfärgad ton. Även boetten är tillverkad i roséguldfärgat stål.

En annan läcker modell är Petite Bondi, som med sitt snövita läderband, äggskalsvita urtavla och boett i silver eller guld utstrålar en fräsch och trendig look.

DW Classic Dapper

DW Classic Dapper är en kollektion med både herrklockor och damklockor. Det som skiljer Dapper åt från Daniel Wellingtons övriga kollektioner är tjockleken på klockan. Här är klockorna lite tyngre med en boett på 7 mm. Sofistikerade detaljer som romerska siffror och visare i djupblå ton kännetecknar modellerna i Dapper-serien.

Därutöver går det att fritt välja stil mellan de olika modellerna. Classic Cornwall är med sin svarta eller äggskalsvita urtavla och ett helsvart Nato-band det självklara valet för trendkänsliga klockälskare. Dapper är en elegant modell i silver eller roséguld med romerska siffror och ett klockarmband i amerikanskt läder som gör klockan till den ultimata kostymklockan. Byt ut läderbandet mot ett färgsprakande Nato-band och plötsligt har du en riktigt cool partyklocka! På ett väldigt enkelt sätt kan du ge din klocka en helt ny look utefter humör och tillfälle.
  Laddar...