Citizen

Citizen – högteknologiska klockor från Japan

Är du på jakt efter framtidens klocka? Citizen tillverkar moderiktiga klockor med banbrytande teknologi som har revolutionerat den internationella klockindustrin.

Ända sedan Citizen gav sig in i klockbranschen har man ägnat sig åt att skapa innovativa klockor som ständigt spränger gränserna för vad som tros vara tekniskt möjligt. I alla fall i klockväg. Det här är ett klockmärke som gjort sig känt för sin nyskapande teknologi, snygga design och extremt höga precision.

Stigande ordning

1-48 of 66

Sida:
  1. 1
  2. 2

Stigande ordning

1-48 of 66

Sida:
  1. 1
  2. 2

Citizen klockor

Citizen är en klocktillverkare som lyckats på ett radikalt sätt slå omkull idén om vad en klocka är och hur den bör se ut. Den avancerade framtidsvision som genomsyrar varje modell som Citizen skapar är det som har fört detta fantastiska klockmärke hela vägen upp till toppen. Idag är Citizen en ledare inom klockindustrin som utvecklar moderiktiga klockor med högteknologiska funktioner för både vardag och fritid. Deras breda kollektioner erbjuder allt från klassiskt slätstrukna modeller till häftiga sportklockor med innovativ design och futuristisk teknologi.

Citizen Watch Co

Citizen Watch Co Ltd är en japansk klocktillverkare med bas i huvudstaden Tokyo. Företaget grundades år 1918 som ett forskningsinstitut under namnet Shokosha Watch Research Institute. Namnet på varumärket, Citizen, kommer från företagets allra första fickur som såldes 1924.

Citizen har sålt klassiska herr- och damklockor sen det tidiga 30-talet men det var inte förrän på 90-talet som märket slog igenom med sin ljusdrivna klocka. Citizen Eco Drive klockorna revolutionerade den konservativa klockindustrin och gjorde Citizen till något av en pionjär inom detta område.

Genom årens lopp har Citizen utvecklat ny avancerad teknologi som fortsätter att skapa moderna klockor i världsklass. Idag är Citizen en av de främsta klocktillverkarna på marknaden med innovativa serier som Eco Drive och Skyhawk A-T (med radiokontrollerad tidsinställning).

Klockteknologi i världsklass

Citizen förmedlar ingenjörskonst på hög nivå genom sina klockor. Märket är världskänt för den avancerade teknologi som lagras i varje klocka och ligger bakom innovativa funktioner som elektronisk djupmätare, röstigenkänning, radiokontrollerad tidsinställning, ljusdrivna urverk och LCD.

Mest känd är Eco Drive teknologin som idag räknas som en av världens största klockinnovationer. Klockorna med Eco Drive drivs av en liten solcellsplatta under urtavlan. Urverket är praktiskt taget oberoende av batteriet så länge klockan laddas via ljuskällor. Något som sker naturligt när klockan är i bruk.

Att klockan drivs med ljusceller innebär i praktiken att allt ljus som når panelen under urtavlan omvandlas till energi som lagras inuti klockan och håller igång urverket. Cellen innehåller varken kvicksilver, cadmium eller andra tungmetaller. Det här är alltså inte bara revolutionerande ur ett tekniskt perspektiv, utan också ett klimatsmart val. Avancerade klockor i många modeller

Variation, både vad gäller design och funktionalitet, är ett kännetecknande drag hos Citizen. Deras klassiska serie erbjuder herr- och damklockor i en mängd olika modeller och färger. Stilen är traditionell med subtila detaljer som ger en speciell känsla av exklusivitet.

Citizen damklockor

Som till exempel damklockorna i Citizen Elegance serien. Här hittar man ett fint och väl genomtänkt urval av klassiska klockor i silver-, guld- eller roséguldfärgat stål med kristallinfattad boett.

Den trendiga affärskvinnan som vågar visa lite mer kanske fastnar istället för en modell från Jolie-serien med modern, rektangelformad boett i gulddoublé och rostfritt stål. En klocka som sätter en ljuvlig prick över i:et på kostymdressen.

Citizen herrklockor

Herrkollektionerna är en spännande kategori för sig. Citizen har lyckats dra åt sig uppmärksamheten från män i alla åldrar med sina tidlösa och teknologiskt avancerade klockor.

De klassiska modellerna är kronografer med länk och boett i rostfritt stål som kontrasterar mot en snygg urtavla i elegant kungsblå-, silver- eller svart ton. Boettens storlek är diskret men solid med 40-43 mm i diameter. Det här är stilrena klockor som passar bra för de flesta tillfällen.

Citizen Chrono

Trendkänsliga män kikar förmodligen lite extra på Chrono serien, en spektakulär batteridriven sportklocka i borstat stål med självlysande markeringar, separat sekundvisning och kronograf. De här modellerna har radiokontrollerad tidsinställning, evighetskalender och GMT-funktion, bland annat.

Citizen Promaster

Promaster klockorna är förmodligen det närmaste man kan komma till små konstverk i klockform. Promaster är herrklockor i sportmodell med kronograf, självlysade visare och en boett av större modell i rostfritt stål. Titanen i Promaster-serien är Super Titan Satellite Wave-GPS, en satellitstyrd klocka i massiv titan med 18 månaders gångreserv som är vattentät ner till 200 meter!

Citizen Dykarur

Citizen har ett fint utbud av dykarklockor i unisex modell med en rad spännande funktioner. Även här har Citizen inkorporerat det bästa som finns inom klockteknologi för att levera högfunktionella klockor som tål det mesta under vattnet.

Aqualand är en dykarklocka med boett i rostfritt stål och ett 24 mm brett armband i svart gummi. Klockan är tillverkad i slitstarkt mineralglas och med nedskruvad krona för ett optimalt vattenskydd. Aqualand är vattentät ner till 200 m. Bland funktionerna hittar du dyktidsalarm, djupalarm, djupminne, uppstigningsalarm och dyktidsmätare.

Föredrar du en sportklocka du även kan använda till vardags har Citizen Promaster Eco-Drive modell BN0191-80L en klassisk look med blå urtavla och länk i rostfritt stål, men funktionerna är allt annat än klassiska. Klockan har bland annat fluorescerande index och är vattentät ner till 200 meter, vilket gör den optimal för snorkling och dykning.

Hög kvalitet och stor funktionalitet i varje modell

Citizen tummar inte på kvalitén, oavsett vilken modell du än väljer. Alla klockor i deras kollektioner är vattentäta och de flesta kommer med Eco Drive teknologi. Att klockorna är vattentäta innebär att de tål stänk, fukt och regn utan att skadas. Samtliga modeller tillverkas i härdat mineralglas eller safirglas som är flera gånger hårdare än stål och ytterst reptåligt. Det optimala skyddet för din klocka med andra ord!
  Laddar...