Bulbul

Bulbul – moderna kvalitetsklockor i stilren dansk design

Danska Bulbul är ett referensmärke när det kommer till skandinaviska kvalitetsklockor för män. Modern och innovativ design med nordiska element som ger klockorna sitt unika utseende. Vad mer kan man förvänta sig av en klocka?

Bulbul har snabbt gjort sig känt över hela världen för sina moderiktiga herrklockor av ypperlig kvalitet. Har du inte tidigare hört talas om Bulbul kan det vara väl värt att ta en titt på deras fantastiska kollektioner, inspirerade av element från den nordiska kustlandskapet.

Bulbul klockor

Bulbul Watches är ett modernt klockmärke från Danmark som på ett fantastiskt sätt har lyckats förena ett traditionellt och tidskrävande hantverk med innovativ design som står ut bland många andra klockmärken.

På Bulbul har man en holistisk syn på klockor och klockdesign. Varje kollektion ses som en familjemedlem med en unik utformning som berättar en egen historia. Samtidigt spelar varje kollektion en viktig roll inom hela designfamiljen. En familj som växer så det knakar!

En Bulbul klocka består av noggrant tillverkade komponenter av högsta kvalitet. En djup men väl markerad designfilosofi gömmer sig bakom varumärket där tidlöshet är en viktig faktor, men likaså skapandet av klockor som överträffar alla förväntningar.

Minimalistisk design från danska toppdesigners

Design och kreativitet är de centrala drivfjädrarna på Bulbul Watches och därför väljer man att bara arbeta med handplockade toppdesigners. Prisrosade namn som KiBiSi och Kilo har varit med och utvecklat kollektionerna. Båda är danska designstudios med stark närvaro i Skandinavien och Europa.

En äkta Bulbul klocka består av ett schweiziskt urverk, safirglas av högsta kvalitet och ett klockarmband tillverkat i italienskt läder. Här får du alltså både en unik designklocka och en produkt av oslagbar kvalitet. Ett givet val för dig som letar efter det där lilla extra i en klocka.

Klocktillverkare på topp

Bulbul är en relativ ny aktör på den internationella klockmarknaden och bland det senaste som går att hitta i kategorin för skandinaviskt designade klockor. Företaget grundades 2013 i Köpenhamn av danska globetrotterdesignern Jacob Juul. Namnet kommer från den afrikanska skogsfågeln som på svenska kallas för bulbyl.

Att tillverka klockor var inget Jacob Juul hade tänkt sig från början. Men efter att ha upptäckt att journalistprogrammet på Roskilde Universitet inte riktigt var vad han hade tänkt sig, beslöt sig Juul för att resa till Schweiz för att studera klockbranschen. Det var här som visionen om ett framåtdrivande, innovativt och idérikt klockmärke började växa fram.

Efter en tid på resande fot valde Juul att åka tillbaks till Köpenhamn för att etablera sitt klockföretag. Efter att ha ägnat ytterligare några år åt att utveckla Bulbuls allra första herrklocka presenterade Juul till slut den okonventionella, assymetriska modellen Pebble i augusti 2013, inspirerad av småstenen som pryder de danska kustremsorna.

Pebble blev en omedelbar succé och i dess kölvatten kom ytterligare tre kollektioner; Facette, Ore och Oblong. Idag säljs Bulbuls innovativa klockor på hela fyra kontinenter och efterfrågan fortsätter att öka konstant.

Ore

Ore är Bulbuls senaste kollektion av designklockor för män. Ore är en minimalistisk modell med en ännu mer avskalad design än sina föregångare Pebble och Facette. Tanken har varit att reducera designen till dess essentiella element; tiden. Med en vackert cirkelformad boett och två tunna visare på en urtavla med runda tidsmarkörer i punktstorlek är Ore en stilren klocka som passar de allra flesta tillfällen. Ore har dessutom en vattentäthet på ner till 50 meter.

Facette

Facette lanserades strax efter Bulbuls första Pebble-kollektion. Klockan är en raffinerad cirkelformad modell som utseendemässigt är väldigt lik klockorna i Ore-kollektionen. Det som varierar är boetten, som är både mindre och tunnare än hos Ore klockorna. En klassiskt elegant klocka med en utmärkande touch av trend.

Oblong

Oblong är Bulbuls hittills djärvaste kollektion, designad av den berömda danska designstudion Kilo. Klockorna är en modern tolkning av den klassiska rektangulära klockan, en slags hybrid mellan det traditionella och det nya, innovativa - något som det häftiga tyska stålarmbandet från Pforzheim är ett klart tecken på.

Pebble

Den runda och något assymetriskt formade Pebble modellen är Bulbuls debutdesign och kanske den mest framgångsrika av alla fyra. Bakom Pebble står den mångfaldigt hyllade danska designtrion KiBiSi som inspirerats av de slitna stenarna längs de skandinaviska kusterna för att skapa denna innovativa klockmodell.

Italienskt läder, slitstarkt safirglas, högkvalitativt tyskt stål och ett guldpläterat schweizisk urverk är några av de premiumkomponenter som kännetecknar denna fantastiska klocka. Bulbuls allra första familjemedlem är tänkt för nästa generations klockentusiaster med ”estetisk hållbarhet” som ledmotiv.

Moderna Bulbul klockor

Schweizisk tradition möter samtida dansk design i en äkta Bulbul-klocka. Det här är med andra ord en klocka för kräsna klocksamlare. Hela 4 olika kollektioner ingår i den eleganta Bulbul-familjen.

Den höga kvalitén på klockorna går förstås inte obemärkt. Schweiziska kvartsur noggrant monterade i en stilrent designad boett med ett elegant urarmband i läder eller rostfritt stål. Så sent som i oktober 2017 lanserade Bulbul två nya modeller i matt svart ton och rostfritt stål: Pebble 10 och Ore 10. Självklart följer dessa nya familjemedlemmar samma ypperliga kvalitetslinje och design som sina tidigare föregångare.

Letar du efter en äkta kvalitetsklocka lär Bulbul knappast göra dig besviken. Med en Bulbul klocka får du inte bara tidlös design utan också ett armbandsur som kommer att hålla livet ut, till något av marknadens bästa priser.