Beco

Beco – det optimala sättet att förvara dina klockor på

Har du mer än en klocka eller kanske en hel samling klockor är det viktigt att förvara dem på rätt sätt. En bra klockbox håller dina klockor på plats och skyddar dem mot repor, stötar och smuts.

Beco är ett varumärke som tillverkar samlarboxar för klockor i en mängd olika modeller och utföranden. En klockbox är kanske inte något man direkt förknippar med modern förvaring, men numera finns det riktigt trendiga samlarboxar som många väljer att ställa fram som dekorationsobjekt istället för att ha liggande i garderoben. En smart, snygg och säker lösning för dig som äger flera klockor.

Stigande ordning

24 artiklar

Stigande ordning

24 artiklar

Beco

Beco är ett tyskt företag som producerar förvaringsboxar för klockor och praktiska klockuppdragare. Typiskt för Beco är lyxiga etuin i modern design med hög funktionalitet och mycket kvalitet. Med en Beco samlarbox kan du känna dig lugn att dina klockor ligger i säkert förvar.

Kvalitet och funktionalitet

Beco är garanti för hög kvalitet och mycket funktionalitet. Oavsett vilken modell du än väljer kan du vara säker på att du får en samlarbox som håller vad den lovar. Det skadar förstås inte heller att designen är så fantastiskt snygg, med exklusiva detaljer som fodrad interiör i konstsammet och exteriör i rosenträ.

Beco förvaringsboxar

När det kommer till förvaringsboxar för klockor har Beco ett brett sortiment i olika storlekar och modeller. En del boxar har plats för upp till 5 klockor, som Collector Carbon Watch Box modellen. Andra boxar, som lyxiga Collector Piano Watch Box Atlantic kan förvara hela 18 klockor i en och samma box.

Bortsett från storleken du letar efter har alla modeller samma flotta design och elegans som drar blickarna till sig. Beco tillverkar klockförvaringsboxar som man gärna visar upp för vänner och bekanta.

Förläng drifttiden på din klocka

Har du en eller flera klockor med automatiskt urverk kan det vara en bra idé att lägga en extra slant på en klockuppdragare. Termen klockuppdragare, klocksnurra, eller “watch winder” som det heter på engelska, är väldigt vanlig bland klocksamlare men kan såklart låta lite underlig bland nya klockentusiaster.

Du kanske funderar på att skaffa dig just en klocka med automatiskt urverk. Då lär du behöva en klockuppdragare. En automatisk klocka drivs nämligen med kinetisk energi, dvs. genom rörelse (av handleden) och när du inte använder klockan börjar den laddas ur. En klockuppdragare är en maskindriven box med en liten motor som gör att klockan roterar när du lägger den i boxen. På så sätt hålls urverket i klockan igång, även när du inte använder den.

Att ha en klockuppdragare har sina fördelar. För det första behöver du inte bekymra dig om att vrida upp eller ställa in klockan varje gång du vill börja använda den igen. En riktigt bra klockuppdragare förlänger dessutom livslängden på din klocka. Detta beror i första hand på att den förebygger stagnering av oljan i klockans urverk. Du behöver alltså inte skicka in din klocka för reparation lika ofta.

Beco klockuppdragare

Beco har en bred kollektion av klockuppdragare för samlare i alla kategorier. Många modeller är futuristiskt designade små maskiner som inte alls ser ut som vanliga klockboxar, utan snarare som små häftiga kassaskåp. En klassiskt tidlös modell i rosenträ eller en trendigt färgsprakande box med glänsande finish? Modeller som Beco Boxy Fancy Brick finns dessutom tillgängliga i speciella “Gold Edition” utgåvor för riktiga lyxnjutare.

Beco är synonymt med klockuppdragare / watch winders av toppkvalitet som går att anpassa till just dina klockors behov, detta tack vare boxarnas många inställningsmöjligheter. Modellerna med plats för en klocka går även att kombinera så att du kan dra upp hela 12 klockor på en och samma gång.

Klockuppdragare från Beco kan ställas in för att rotera mellan 650 och 3600 gånger per dag. De går dessutom att ställa in för rotation medurs, moturs eller åt båda riktningarna. Varje watch winder levereras med en behändig AC adapter på 110 – 230V.

Becos sortiment är smakfullt och exklusivt. Ett utmärkt val om du letar efter en klockuppdragare som kan förlänga livstiden på dina klockor.

Olika modeller och storlekar

Både vad gäller klockboxar och klockuppdragare har Beco spännande produkter att välja bland. Här på Klockor.se kan du också hitta ett bra urval av deras populäraste modeller.

Är du en traditionell klocksamlare kanske det passar bäst med en klassisk modell i rosenträ med plats för flera klockor. Beco Atlantic är i så fall ett utmärkt val. Atlantic-serien har boxar för upp till 10 klockor. Det innebär alltså att du kan dra upp 10 klockor samtidigt. Självklart finns även det boxar för både en och två klockor i samma serie.

Är det klockuppdragare du letar efter har Beco Boxy Fancy Brick serien mycket att erbjuda, både när det kommer till funktionalitet och design. Det här är en av Becos roligare serier där man kan välja box utifrån en mängd olika färger. Det går förstås också att kombinera flera olika boxar. Söker du en mer klassisk klockuppdragare är Beco Castle serien något att hålla utkik efter. Denna stilrena modell är tillverkad i trä med en matt finish. Boxen kan hålla upp till fyra klockor samtidigt, beroende på modell, och har inbyggd LED-belysning som aktiveras när locket öppnas eller stängs.
  Laddar...