Armani

Emporio Armani – italiensk design på allra högsta nivå

Är du på jakt efter en designklocka som kan hålla livet ut? Då vet du att Emporio Armani är bland det bästa som finns på den internationella marknaden. En klocka från Emporio Armani är synonymt med modern elegans och oslagbar kvalitet.

Armani är ett varumärke som kanske i första hand förknippas med kläder och parfymer, men Emporio Armani klockor är kända för sin fantastiska kvalitet. Och det är kanske inte så svårt att förstå med tanke på att det handlar om Armani, ett av världens absolut främsta varumärken.

Stigande ordning

1-48 of 68

Sida:
  1. 1
  2. 2

Stigande ordning

1-48 of 68

Sida:
  1. 1
  2. 2

Emporio Armani klockor

Man kan lugnt säga att den italienska designern Giorgio Armani med åren har utvecklat många intressen. Förutom kläder, parfymer, böcker, möbler och kaféer har Armani alltså även en fullfjädrad kollektion av högkvalitativa klockor.

Armani klockor tillverkas under systermärket Emporio Armani, ett globalt varumärke som även säljer andra accessoarer av högsta kvalitet. En typisk Emporio Armani klocka är designmässigt en klocka av sportigare modell som samtidigt andas stil och elegans. Konsten att kombinera det funktionella med det lyxigt moderna lyckas man verkligen med här. Och med tidlösa toner som svart, silver och guld kan det knappast bli annat än helrätt.

Kvalitet som varar livet ut

Emporio Armani tillverkar klockor av högkvalitativa material som kombineras med en exklusiv design som är så karaktäristisk för märket Armani. Det här är klockor som du kan använda för dagligt bruk, men som också passar bra vid festliga tillfällen.

Kollektionen är bred och mångsidig med modeller i alla tänkbara färger och utföranden. Damklockor i roséguldfärgat stål med snövita läderarmband, sportiga herrklockor i rostfritt stål med självlysande visare och armband i svart keramik, lyxiga dressmodeller med infattade kristaller i urtavlan.

En Emporio Armani kanske kostar ett par slantar mer än de billigare varianterna men det är den onekligen värd.

Designern Giorgio Armani

Den italienske och numera världskände modeskaparen Giorgio Armani föddes 11 juli 1934 i den lilla staden Piacenza i provinsen Emilia-Romagna. På mitten av 60-talet anlände den unge designern till Milano där han började arbeta som fönsterskyltare på La Rinasciente Duomo, ett klassiskt varuhus i denna legendariska modestad.

Efter bara några år erbjöds Armani arbete som designer för Nino Cerruti, ägare av modehuset Cerruti i Paris. 1974 grundade Cerruti och Armani ett eget modehus där Armani fich chansen att ordna en modevisning i Milano under eget namn på det lyxiga Hotel Palace. Kort därefter slog lyckan åter till för Armani då han erbjöds att skapa kläderna till kultfilmen American Gigolo med Richard Gere.

Giorgio Armani är idag en av de främsta modeskaparna inom sk. «haute couture» och har klätt de allra flesta Hollywood-stjärnor, särskilt i samband med prestigefyllda prisgalor som Oscarsgalan och Golden Globes.

En tidlös trendsättare

I närmare 60 år har Giorgio Armani satt nya trender som spridits världen över. Samtidigt har varumärket lyckats behålla en klassisk stil i sina kollektioner som aldrig verkar gå ur tiden. Armanis kollektioner, vare sig det handlar om kläder eller klockor, är trendsättande i hela modevärlden. Funktionalitet och tidlös elegans kombineras på ett oslagbart sätt i en och samma väldesignade produkt, utan att ge avkast på den åtråvärda lyxfaktorn.

Emporio Armani

Emporio Armani är en del av Giorgio Armanis modeimperium som skapades 1981. Målet då var att kollektionen skulle rikta sig mot en yngre kundkrets och redan från början lyckades Emporio Armani bli ett modefenomen bland yngre fashionistas.

I ett tidigt skede sålde Emporio Armani färdigsydda kläder med allt från jeans till aftonklänningar och kostymer som designats av Armani själv. Det var inte förrän ett antal år senare som den första klockkollektionen under märket Emporio Armani lanserades.

Enkel elegans med påkostad design

En Emporio Armani klocka har förstås designen i fokus och ger ett starkt visuellt intryck som knappast går obemärkt. Det handlar dock inte om några vräkiga modeller. Armani är synonymt med enkel elegans som gömmer en påkostad designprocess och material av väldigt hög kvalitet. Det är just enkelheten i Emporio Armani klockorna som gör dem till klara favoriter hos många klockentusiaster. Varje modell utstrålar en avslappnad, men moderiktig, elegans grundad i ädla material och klassiska former som är så karaktäristiska för detta anrika varumärke. Färgerna kan variera förstås, men de följer alltid en stilren linje som sträcker sig från roséguldfärgade toner till klassiskt svart, ett säkert val till kostymen eller aftonklänningen.

Moderna Emporio Armani klockor

Idag ingår ett hundratal olika modeller i Emporio Armanis kollektioner. Emporio Armani tillverkar både damklockor och herrklockor för alla tillfällen. Många går att hitta här på Klockor.se.

Lägg gärna märke till den höga kvalitén på dessa klockor. Emporio Armani tillverkar klockor med kvartsurverk (batteridriven klocka) och reptåligt mineralglas. Klockorna är dessutom vattentäta ner till 50 meter (5 ATM).

Emporio Armani klockor har en underliggande funktionalitet bakom deras eleganta utseende. Runda och relativt tunna boetter, mjuka klockarmband i äkta skinn eller keramik, med eller utan krokodilpräglad yta, en snygg minimalistisk urtavla som förutom att visa tid också har kronograf och datum på ett flertal modeller. Emporio Armani klockor ser inte bara riktigt bra ut, de fungerar också med väldigt hög precision.

Letar du efter en pålitlig klocka som ska hålla livet ut bör du definitivt ta en titt på vår kollektion av Emporio Armani klockor. Med en klocka från Armani får du en produkt som lever upp till sitt anrika namn på alla sätt och vis.
  Laddar...