Sjuksköterskeklockor

Sjuksköterskeklockor i många varianter hittar du här!

Letar du efter sjuksköterskeklockor? Då har du kommit till rätt ställe.

Klockor.se är en av Sveriges mest omtyckta nätbutiker för klockor, och vi har som mål att hitta väldesignade produkter av bästa kvalitet – till ett bra pris!

Sjuksköterskeklockor

Sjuksköterskeklockor är speciella klockor som sjuksköterskor fäster med en nål på bröstet på uniformen. Klockan har oftast en diskret liten boett och väger knappt något.

Själva klockan hänger fast i en liten länk eller en rem och det är på toppen av remmen som säkerhetsnålen sitter.

En sjuksköterskeklocka hänger upp och ner om du tittar på den framifrån, och det är för att sjuksköterskan lätt ska kunna vrida klockan uppåt och se tiden.

Ett hygieniskt alternativ

Anledningen till att sjuksköterskor gärna använder den här typen av klocka är för att ett vanligt armbandsur lätt kan bli ohygieniskt.

För en vanlig klocka är ju fäst på handleden, nära handen. Och händerna är sjuksköterskans kanske viktigaste redskap. Med händerna ska sjuksköterskan hjälpa patienten upp ur sängen, in på toaletten eller i badkaret, men samtidigt också mäta pulsen, ta sprutor etc. Då är det viktigt att det inte förekommer någon korskontaminering. Därför kan en klocka som sitter på handleden bli ett problem.

Mäta puls

Det är inte alltid ett vanligt armbandsur är ett problem, men i vissa situationer kan det vara det. Och då tycker många sjuksköterskor att det går lika bra att ha klockan hängandes på bröstet.

En annan anledning till att sjuksköterskeklockorna används ofta är att när de hänger på bröstet är de lättare att nå även när händerna är i bruk.

Det typiska för sjuksköterskeklockor är att de är analoga klockor. De är med andra ord "gammaldags" klockor med visare. Förresten, det här med visare är inte så gammaldags längre, utan snarare ganska modernt. Och de allra flesta sjuksköterskeklockor går på batteri, vilket också är bra ur praktisk synpunkt eftersom det innebär många års kontinuerlig drift.

Det är också lätt att mäta pulsen med hjälp av sekundvisaren, och de flesta sjuksköterskeklockor har egna urtavlor som hjälper till med detta.

En annan praktisk fördel med en bra sjuksköterskeklocka.

Flera varianter

Här på Klockor.se har vi ett litet men bra urval av snygga och praktiska sjuksköterskeklockor. Vi har valt att fokusera på ett av marknadens bästa märken, nämligen Inex. Ett mycket bra, och ganska så lokalt, märke.

Ta en titt på produkterna här på sidan för att få en överblick.

Det kan vara svårt att välja en modell, men en bra utgångspunkt är kanske att kika efter något som lockar just din uppmärksamhet.

Det kan vara färgen på urtavlan, till exempel, som på sjuksköterskeklockan «Marmor», som praktiskt nog är självlysande grön. Visarna är också självlysande, så den här sjuksköterskeklockan sticker helt klart ut från resten.

Länken har är en snygg silverfärgad «mesh»-länk, och toppen på klockan – på metallremsan dr säkerhetsnålen sitter – är i borstat stål

Lägg märke till att den här sjuksköterskeklockan är vattentät ner till 30 meter, så du behöver överhuvudtaget inte vara rädd för att klockan blir blöt.

Färgglada sjuksköterskeklockor

Den här sjuksköterskeklockan drar verkligen blickarna till sig, men den har en klar funktionalitet också. Lägg även märke till att sekundvisaren är röd för att göra det lättare att se den.

En annan färgglad sjuksköterskeklocka är den som kallas «Blå». Länk och boett är i en frisk blå färg som lyser upp tillvaron. Länken är en klassisk klocklänk och boetten här är vit med svarta tydliga siffror.

Vi har också en riktigt snygg guldfärgad sjuksköterskeklocka. Återigen har man fokuserat på att skapa en tydlig urtavla i vitt med tydliga svarta siffror. Och på utsidan av urtavlan ser du också här hjälpsiffror för att kunna mäta pulsen snabbt och enkelt. Länken är i «mesh».

Andra modeller

Den här modellen finns också i en silverfärgad variant med samma egenskaper. Lägg märke till att också de här två sjuksköterskeklockorna är vattentäta.

Den sista sjuksköterskeklockan vi har i vårt sortiment skiljer sig något åt från övriga, och påminner egentligen mer om ett snyggt, klassiskt fickur. Även om storleken är väsentligt mindre. Men den här sjuksköterskeklockan har en länk, som på ett fickur, och själva boetten är snygg och klassiskt tillverkad, med avrundade kanter.

Även här finner vi en bra och tydlig urtavla i vitt, med svarta siffror. Också det här uret har hjälptal för pulsmätning.

Handla på Klockor.se

Vilken sjuksköterskeklocka du väljer är förstås helt upp till dig. Men alle de här Inex klockorna är väldigt bra. Lägg märke till att glaset i alla dessa ur är tillverkat av ett speciellt mineralglas som skydda mot stötar och repor.

Det är därför inga problem om du vill rengöra din sjusköterskeklocka med en servett eller annan typ av lätt fuktad desinficeringsduk.

Ta kontakt vid behov

Har du frågor eller bara vill komma i kontakt med oss här på Klockor.se har vi en live chatt och den är öppen enligt vanliga öppettider. Du kan förstås också skicka e-post, eller helt enkelt ringa oss om du hellre vill det.

Lägg klockan du vill ha i varukorgen och betala tryggt på våra säkra servrar som är fullt utrustade med SSL-teknologi – något som skyddar din kortinformation.

Välkommen som Klockor.se-kund, och känn dig trygg med att du med Inex får en kvalitetsklocka som kan bistå dig professionellt i flera år.