Skagen

Skagen – stilrena klockor från dansk urmakare

Skagen förmedlar dansk design på en helt ny nivå genom sina stilrena klockor. Det nordiskt minimalistiska uttrycket för stil och form kommer igenom i varje modell. Det här är vardagsklockor som gömmer en touch av finess och får oss att känna oss exklusiva, varje dag i veckan.

Skagen klockor förenar på ett ypperligt sätt en enkel design med en känsla av exklusivitet. Det är de rena, avskalade linjerna och de sobra färgerna som gör Skagen till ett sofistikerat klockmärke. Formen på klockorna är mjuk och klassisk. Samtidigt har man valt att tillverka extremt tunna boetter, något som på senare tid har blivit väldigt populärt. Klockan är så nätt att du knappt känner av den på armen. Designen är minimalistisk men otroligt varierad, med allt från eleganta armbandsur i rostfritt stål med matchande länk i gnistrande mesh, till trendiga modeller med snygga läderarmband. Skagen har något för alla smaker!

Skagen damklockor

Skagen damklockor har en enkel men smakfull design som är det perfekta uttrycket för dansk elegans och sofistikation. Klockorna utstrålar en äkta känsla av harmoni. Letar du efter en modern och stilren klocka som kan användas både till vardags och fest? Ta en närmare titt på modellerna Skagen Freja, Skagen Anita och Skagen Ancher som designats speciellt för den trendkänsliga kvinnan med höga stilkrav.

Skagen herrklockor

Skagens herrklockor är eleganta, maskulina och väldigt naturnära när det kommer till färg och form. Klockorna är tillverkade i exklusiva material (bland annat titan) med inslag av marinblått och silver. Ta gärna en närmare titt på de utsökta modellerna i Skagen Holst-, Skagen Grenen- och Skagen Signature-serierna. Det här är sportigt elegant design för moderiktiga män som letar efter en klocka som kan hänga med i flera år framöver.

Skagen Ancher

En modern armbandsklocka i mörktonat rostfritt stål med klassiska streckmarkörer och datumvisare. Armbandet är tillverkat i matchande mesh. Ancher bjuder på modeller i varierande storlek. De större modellerna är eleganta armbandsur i borstat stål med en boett på 40 mm i diameter. En rejäl klocka för en rejäl handled!

I samma serie går det även att hitta nätta damklockor på 26 mm i diameter med dubbelfärgad boett och matchande stållänk. En del modeller har en lite lyxigare stil med infattade kristaller och en pärlemortavla inspirerad av havets oändliga skatter.

Gemensamt för klockorna är den tunna boetten. Det gör klockan till en utmärkt vardagsklocka som passar både män och kvinnor, oavsett ålder och livsstil.

Skagen Freja

Det här är en vacker damklocka i nättare modell (26 mm) med en snygg, minimalistisk urtavla omsluten av en tunn boett i borstat guldtonat stål. Istället för klassiska tidsmarkörer har man utsmyckat urtavlan med små gnistrande kristaller. Armbandet är tillverkat i meshformat stål som ger klockan ett ännu mer exklusivt utseende. Letar du efter en dressklocka i samma stil fast med något större omkrets rekommenderas modellerna i Skagen Gitte serien som erbjuder klockor med en storlek på 38 mm i diameter.

Skagen Holst

Skagen Holst är en tydligt maskulin, något bredare men mycket elegant herrklocka i borstad stål med klassiska timmarkörer. Trots storleken har Skagen hållit fasta på det här med tunna boetter, även i denna serie. På en del Holst-modeller finns datum- och dagvisare på urtavlan (en ovanlig detalj i en Skagen klocka) medan andra håller sig till det ypperligt minimalistiska. Meshlänken ger inte bara klockan ett ännu mer exklusivt uttryck, utan gör att klockan sitter perfekt på de flesta handleder, stora som små.