Fossil


Fossil – klockor för en modern livsstil

Fossil är en amerikansk klocktillverkare med många år på nacken. Inspirationen till deras högmoderna klockor kommer ironiskt nog från vintagekulturen. Det som gör Fossil klockorna till unika små skapelser är dock den innovativa twist som man har tillfört en annars klassiskt designad klocka.

Fossil är ett designmässigt lekfullt klockmärke som grundades 1984 av två amerikanska bröder. Klockorna mixar vintage och trend på ett innovativt och designmässigt imponerande sätt. Varje klocka är en unik kvalitetsprodukt som lockar män och kvinnor av alla åldrar. Letar du efter en kul och kreativ klocka ska du definitivt ta en titt på Fossils spännande kollektioner.

Stigande ordning

7 artiklar

Stigande ordning

7 artiklar

Klockor med Smart Watch teknologi

På tal om teknologi måste vi såklart också nämna Fossils Smartwatch Q Marshal serie. En smartwatch klocka går att ansluta till iPhonen eller smartphonen via en app och har en praktisk touchscreen där du kan reglera de olika funktionerna i klockan. Fossil lanserade nyligen en helt egen serie smartwatch klockor som inte bara är högfunktionella och teknologiskt överlägsna många andra smartwatch klockor på marknaden. De är också väldigt snygga! Klockan ser i princip ut som en vanlig digitalklocka men är fullpackad med high-tech tack vare sitt Intel/Android Wear urverk.

Fossil herrklockor

Letar du efter en sportigt modern herrklocka du kan använda varje dag har du hamnat rätt. Fossil herrklockor är snygga armbandsur med ett fräscht och sportigt uttryck. De flesta modeller kan ha en något kraftigare boett och är i många fall kronografer med smarta tidtagningsfunktioner.

Är du istället ute efter en klassiskt elegant herrklocka eller en bekväm fritidsklocka i stilren design går det faktiskt att hitta en hel del pärlor här också. Utbudet av herrklockor hos Fossil är brett och varierat, men alltid trendsäkert! De flesta klockor är av större modell, med rejäla boetter på mellan 40-45 mm, stora urtavlor och breda armband av äkta läder.

Fossil damklockor

Fossil damklockor utstrålar en härlig känsla av feminism och elegans. För trendkänsliga tjejer är Fossil det självklara valet. Ta en titt på utsökta modeller som Jacqueline, Stella eller Georgia. Klockorna kännetecknas av en vackert formgiven boett i blankpolerat stål som kombinerar perfekt med det smala, silkeslena läderarmbandet. Det finns även läckra modeller helt i roséguldfärgat stål med matchande länk. Hos Fossil hittar du stilrena damklockor med en touch av exklusivitet som går att finna i de små detaljerna.

Fossil Machine

Är du på jakt efter en rejäl men praktisk fritidsklocka ska du förmodligen sikta dig in på Fossil Machine. Det här är det ultimata vardagsuret med kronograf och datumvisare. Boetten är av större modell med sina 45 mm och omsluts av ett brett armband i läder, PU gummi eller rostfritt stål. En herrklocka som verkligen sticker ut ur mängden!

Fossil Cecile

Ett läckert utformat damarmbandsur i lite större modell än vad man vanligen stöter på. En del modeller är vackert utsmyckade och har ett utpräglat feminint uttryck med boett och armband helt i rosé och markörer i form av romerska siffror. Cecile-serien ger en lite lyxigare känsla än övriga modeller i Fossils klassiska damserie. Passar trendiga tjejer som njuter av en touch av flärd.

Fossil Coachman

Aktiva fritids- och sportutövare får inte missa Fossil Coachman serien. Det här är en klocka med mycket attityd som tål lite mer än de flesta andra fritidsklockor. Klockan är försedd med praktiska kronografer och datumvisning för att du ska kunna ta tiden vart du än befinner dig. Klockan är dessutom vattentät till 10 ATM (100 m). En trofast följeslagare som alltid sitter stadigt på armen, oavsett om du befinner dig ute till havs eller i stan.

Fossil Grant

Det här är en av Fossils elegantare modeller för herrar. I Grant-serien hittar du rejäla klockor i rostfritt stål med stora boetter på 44 mm och ett kraftigt klockarmband i äkta läder. Markörerna på urtavlan är i form av romerska siffror och och i mitten finns två ypperligt designade kronografer för precisionsinriktad tidtagning. En stilren vardagsklocka som dessutom tål en del vatten och stänk. Läderbandet är förstås tillverkat i äkta skinn. Urtavlan omsluts av ett stötsäkert mineralglas som förhindrar att fula repor uppstår på klockan.
  Laddar...