Diesel

Diesel – högkvalitativa klockor med italienskt ursprung

Diesel är onekligen ett av världens mest banbrytande märken inom vardagsmode. En Diesel klocka är snygg, solid och kompromisslös i sin utformning och design. Letar du efter en klocka som utstrålar frihet och självständighet behöver du inte gå längre än Diesel.

Diesel klockorna har blivit märkets största uttryck när det kommer till accessoarer. Diesel har alltid varit känt för sitt coola vardagsmode där denim spelat huvudrollen. Utvecklingen av deras modekollektioner har gått hand i hand med skapandet av nya trendiga klockor som ständigt höjer ribban för många andra märken.

Stigande ordning

42 artiklar

Diesel klockor

Diesel har under lång tid varit en trendsetter på den internationella modemarknaden. Märket har gjort sig känt för att våga lite mer än andra när det kommer till stil, form och design, inte minst med deras klockor. En Diesel klocka går lätt att känna igen. Den uppfyller alla krav för en lyxklocka, men håller sig prismässigt alltid i det lägre skiktet. Individualitet, frihet och passion är de tre ledmotiven för Diesels affärsfilosofi. Även när det kommer till designen på klockorna.

Från denim till klockor

Diesels historia börjar med en jeansfabrik i norra Italien. Den då 15-årige skräddaren Renzo Rosso sydde denim jeans som han sedan sålde till sina vänner för en billig slant. 1976 började Rosso arbeta för klädföretaget Moltex som ägdes av den italienske affärsmannen Adriano Goldschmied. Efter två år vid Goldschmieds sida tog den unge Rosso ut ett lån från sin far och köpte 40% av företaget som han döpte om till Diesel. 1985 blev han ensam ägare av märket Diesel.

Diesels absolut största och populäraste produkt har alltid varit jeansen, men företaget har under åren expanderat genom att lansera nya kollektioner med bland annat läderjackor, damkläder, parfymer, skor och så förstås klockor.

Det var under det tidiga 2000-talet som Diesel började licensiera ut märket till andra detaljhandelstillverkare för att kunna skapa nya produktkategorier. På så vis skapades klockserien i samarbete med Fossil, ett populärt amerikanskt klockföretag.

Idag säljs Diesel-produkter i ett 80-tal länder runtom i världen. Där det säljs allra mest är i USA och Europa. Fabrikerna finns fortfarande i Italien, där allt en gång började.

Kvalitet och design på hög nivå

Det som kanske främst utmärker Diesel är den rejäla och slitstarka designen på klockorna. Sportigt avslappnat men stilrent skulle man kunna beskriva en Diesel klocka. Och så mycket mer! Det här är klockor som följer sin egen trend. Extrema till en viss grad, ofta uppseendeväckande, men alltid av hög kvalitet och med stor funktionalitet. Det här är en klocka som hänger med livet ut och aldrig går ur tiden.

Tekniken och materialet i varje ny Diesel modell förädlas hela tiden. Bättre och starkare klockor skapas som designmässigt kan variera men alltid håller samma höga nivå. Det spelar ingen roll vilken modell du väljer. Varje Diesel klocka är tillverkad i rostfritt stål med splitterfritt, slitstarkt mineralglas. Inuti klockan gömmer sig ett batteridrivet kvartsur av högsta kvalitet.

Stigande ordning

42 artiklar

Herrklockor med attityd

Frihet är ett genomgående koncept i Diesels klockor. Utbudet är stort så här hittar du klockor i alla tänkbara modeller med klockarmband som varierar från klassisk italienskt läder till rejäla länkar i silver- eller guldfärgat stål och sliststarka plastarmband i regnbågens alla färger.

Letar du efter den där utsökta italienska elegansen går den att hitta i Diesels klassiska serie. Trendiga modeller som balanserar mellan det sportiga och extrema finns istället i Mega Chief, Diesel the Daddies och Chronograph serierna.

Vare sig du letar efter en klassisk modell eller en tufft sportig kronograf har alla Diesels modeller en sak gemensamt: attityd.

Diesel Chronograph

Önskar du dig ett konstverk i form av en klocka är detta serien du ska kika närmare på. Diesel Chronograph erbjuder rejäla men utsökt designade armbandsur i sportmodell med kronograf och riktigt snygga detaljer.

I likhet med Daddies serien är det här en klocka av större modell som passar bredare handleder. Klockan finns i många olika varianter. DZ7363 är en lyxigare modell i gnistrande guldtonat stål med ett armband i svart italienskt läder. Urtavlan är en ypperlig kreation med arabiska siffror, självlysande visare och indexmarkeringar.

Är du ute efter en mer diskret klocka finns det i samma serie modeller i svart stål med flerfärgade urtavlor och klockarmband, antingen i svart stål eller klassiskt brun läder.

Diesel Double Down

Double Down serien kanske hör till märkets mer klassiska klockor. Storleken på klockan är något mindre än i Chronograph och Daddies serien med sina ”nätta” 46 mm i diameter. Urtavlan är stilren och avskalad med några häftiga detaljer som extra stora siffror på höger sida om urtavlan, arabiska siffror och självlysande visare.

Double Down kombinerar på ett elegant sätt en klocka i polerat silverfärgat stål med ett klassiskt klockarmband i brunt läder. För en trendigare look finns det i samma serie dressmodeller i helsvart ton med boett i svart plast och urtavla i samma ton som ger klockan ett futuristiskt intryck.

Diesel Mega Chief

Diesel Mega Chief är en moderiktig klocka med kronograf och enklare funktioner. Storleksmässigt påminner den om Chronograph och Daddies modellerna men har en enklare och mer strukturerad look. Boetten är tillverkad i PVD-behandlat stål med solid baksida. Urtavlan är minimalistisk och stilren med flerfärgade detaljer och självlysande visare. Det finns även tvåfärgade varianter (svart/grått).

Diesel Mega Chief finns med både läderarmband och länk i rostfritt stål. Djärvare varianter av Mega Chief hittar du i Diesel Overflow och Diesel Chief serierna.
  Laddar...