Casio klockor

Letar du efter digitala klockor som håller i flera år? Casio är synonymt med klockor av hög kvalitet. I en Casio klocka hittar du design och funktionalitet i en och samma oslagbara produkt.

Casio producerar bland det största och mest varierade sortimentet av armbandsur som klockindustrin har att erbjuda. I deras utbud går det att hitta allt från analoga klockor i stilren design till coola, multifunktionella sportmodeller. Och självklart har man också bevarat retroklockorna från 80-talet som idag säljer som smör i solsken.

Stigande ordning

1 artiklar

Stigande ordning

1 artiklar

Casio klockor

Casio är från början ett japanskt elektronikföretag som tillverkar allt från datorer till miniräknare, digitala kameror, elektroniska musikinstrument, och så förstås klockor. När det kommer till just klockor har Casio ett brett utbud av modeller som den senaste tiden har blivit väldigt populära, inte bara inom klockbranschen utan också inom den hårt konkurrerande modeindustrin. Casio har börjat förknippas med trend och förvandlats till ett av de coolaste märkena bland både unga och gamla.

Kvalitet och funktionalitet som inte sviker

Men det handlar såklart inte bara om mode. Det som gör Casio till Casio har väldigt mycket att göra med den kvalitet som ligger bakom klockorna. Casio är inte ett särskilt dyrt märke men erbjuder tillika klockor av fantastiskt hög kvalitet och funktionalitet. Casio har i över 40 år tillverkat digitala klockor med en extrem precision som slår det mesta på marknaden. Serier som hyperpopulära G-Shock och Pro-Trek är levande bevis på detta. Casio erbjuder inte bara en klocka, utan en högkvalitativ produkt där design och precision vilar i perfekt symbios.

Casio bakgrund

Casio grundades 1946 med företagsnamnet Kashio Seisakujo men det var inte förrän 1974 som man faktiskt började producera klockor. Under lång tid var företaget mest känt för sina kameror, keyboards och miniräknare. Redan 1957 lanserade Casio världens första elektroniska miniräknare.

Historien om Casio som klocktillverkare startade under det tidiga 70-talet men fick sin boom under 80-talet, i samband med att man lanserade sina första digitala armbandsklockor. Casio var nämligen en av världens första tillverkare av kvartsur, både digitala och analoga. Det var också på den här tiden som man började sälja klockor med miniräknare och innovativa funktioner som världstid, temperaturmätning, höjdmätning och GPS-system.

En otippad trendsättare

Casio har till skillnad från många andra klocktillverkare på ett smidigt sätt lyckats undvika att hamna i det fruktade vintage-träsket. Visst förknippar man Casio med retro men detta anrika klockmärke har också satt en och annan trend med sina innovativa och högteknologiska klockor – som G-Shock till exempel, den ultimata sportklockan.

Men visst har Casio mycket mer än bara sportklockor att erbjuda. Det här med trend handlar ju om att röra sig i tiden. Casio har valt att ta vara på nostalgin från det förflutna och designat om sina klassiker till moderiktiga klockor med en härlig touch av retro!

En värld av klockmöjligheter

Casio har skapat en värld av klockor i en mängd olika modeller, färger och utföranden. Idag går det att välja mellan analoga klockor, digitala klockor, sportklockor och retroklockor för vardagsbruk och fritid. Casio har även lanserat exklusiva, vackert designade damklockor med Swarovski-kristaller och urtavlor som i det närmaste ser ut som små ypperliga konstverk.

En Casio klocka, oavsett modell, uppfyller de flesta krav. Och när det kommer till designen, verkar det inte finnas ett slut i sikte för dessa klockkreationer. Modeller i slitstark harts eller rostfritt stål, med läderband eller band i trendig nylon. Casio har försäkrat sig om att alla ska kunna hitta just sin favoritklocka.

Casio sport-och äventyrsklockor

Den serie som klingar högst kanske ändå är Casio G-Shockserien. Vi kommer till den lite längre ner men vill gärna först kasta strålkastarljuset på Casio:s allmänna utbud av sport- och äventyrsklockor. Klockor i sportig design med många tuffa funktioner är något som Casio har blivit riktigt bra på de senaste åren.

Klockorna i Pro Trek-serien är inte bara snygga, utan robusta och slitstarka klockor som klarar av de tuffaste väderförhållandena. Oavsett om du gillar bergsklättring, trekking eller andra friluftsaktiviteter kan du räkna med att en Pro Trek klocka klarar sig oskadd, tack vare sin extrema hållbarhet. Bland funktionerna finns höjdmätare, digital kompass, superbelysning, vattentäthet och termometer.

Många av Casio:s sportmodeller har också inbyggda solceller. Det betyder att klockan drivs på elektriskt och naturligt ljus som omvandlas till elektrisk energi och matar det inbyggda batteriet. Du slipper alltså byta batteri lika ofta som med vanliga batteridrivna klockor.

Wave Ceptor teknologi

Bakom Casio:s Wave Ceptor-serie finns en banbrytande teknologi som garanterar extrem precision genom synkroniserad tidsvisning. En Wave Ceptor klocka är i princip en radiosignalmottagare som kan ta emot radiosignaler var du än befinner dig i världen. På så sätt behöver du aldrig ställa in din klocka, utan den ställer in sig själv. Avvikelsen är på en sekund per tre miljoner år.

Designen på de här klockorna är diskret och elegant i blankpolerat stål med ett solid armband i rostfritt stål eller naturlig harts. Det går också att hitta Wave Ceptor teknologin i flera av Casio:s G-Shock modeller.

Casio G-shock serien

Idag ingår många olika klockmodeller i Casio-familjen men en kollektion som verkligen står ut är förstås G-shock serien. Den här serien är olik allt annat som finns på marknaden, både designmässigt och ur ett funktionellt perspektiv.

Inom G-Shock familjen hittar man flera kollektioner, som G-Shock gravitymaster, G-Shock gulfmaster, G-shock mudmaster och G-shock frogman. Gemensamt för alla är den fantastiskt höga kvalitén på klockorna som kombineras med en unik design och många spännande högteknologiska funktioner.

Den klassiska G-Shock klockan är ett stöttåligt armbandsur av större modell med bland annat stoppur, världstid, automatisk kalender, vattenskydd, tidtagning, hastighetsindikator och flera inställbara alarm. De flesta har inbyggda lysdioder som lyser upp klockans skärm när man vrider lätt på handleden. Självlysande visare och siffror är också vanligt. G-Shock klockorna är tillverkade i mineralglas som är ett hårt och reptåligt glas som skyddar klockan mot skador. Andra kvalitetsdetaljer är höljet i förädlat stål och hartsarmbandet som ger klockan en väldigt hög hållbarhet.

De mer avancerade klockorna i G-shock serien har inbyggda solceller som matar klockan med naturlig energi samt radiosignalmottagare (Wave Ceptor teknologi) och Bluetooth-teknik. Klockorna, som befinner sig i den dyrare prisklassen, är tillverkade i safirglas som är det starkaste glaset som finns och skyddar effektivt mot repor på klockan. Höljet och armbandet är i korrosionsbeständigt titan.
  Laddar...