Märken

Vilket märke du väljer har faktiskt en stor betydelse när det gäller klockor. För alla märken har sin egen särprägel. Här på Klockor.se hittar du alla de viktigaste klockmärkena på den svenska marknaden.

Och det finns många märken att välja mellan, och många snygga klockor.

Detta är något som vi lagt märke till de senaste åren, då märken som Seiko, Daniel Wellington, Michael Kors, Mockberg, Fossil, Triwa, Gant, Casio - och en mängd andra klockmärken, har vuxit sig mycket starka.

Stigande ordning

1-48 of 406

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Stigande ordning

1-48 of 406

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Så låt oss ta en titt på några av dessa klockmärken och se vilka specialfunktioner de olika märkena har, och kanske också ta upp lite om vad som skiljer dem åt.

Daniel Wellington klockor

Låt oss börja med Daniel Wellington. För det här svenska varumärket är på många vis en bra början till att förklara lite mer om vad som har hänt på klockfronten den senaste tiden.

Många menar att det var tack vare detta märke som X-generationen började intressera sig för klockor.

Daniel Wellington är historien om svensken som fick den strålande idén att skapa en elegant, klassisk och enkel klocka med en något överdimensionerad boett. Något som DW också blev känt för var det sk. NATO-armbandet. Ett originellt och färgglatt klockarmband som många tyckte om att använda med väldigt exklusiva klockor, som till exempel Rolex.

Klockrevolution

Filip Tysander, DW:s grundare, introducerade denna originella kombination för massmarknaden genom sina egna, klassiskt designade klockor. Det här är utan tvekan ett av de största klocksuccéerna världen har skådat. Daniel Wellington klockorna är helt fantastiska klockor i stilren design som passar både män och kvinnor.

Men det finns så många andra märken också.

Triwa är ett annat spännande svenskt märke med ett speciellt namn. Triwa är en akronym som står för «transforming the industry of watches». Något som kan låta pretentiöst, även om resultatet talar för sig själv.

Triwa klockor

Triwa har blivit ett av de hetaste märkena just nu, tack vare sin moderna skandinaviska stil. De som är anhängare av varumärket säger att de gillar den originella, tuffa, men samtidigt sofistikerade, stilen på klockan.

Och kanske speciellt de snygga och något otippade färgkombinationerna.

Triwa klockor för både herrar och damer, och de har tio olika serier, var och en med sin egen profil. Mockberg är ett tredje svenskt märke att hålla utkik efter. Och visst är det fantastiskt hur vi svenskar har lyckats skapa så många designframgångar, särskilt när det kommer till klockor.

Mockberg klockor

Bakom märket Mockberg står en kvinnlig designer vid namn Elvira Eriksson, vilket är lite ovanligt inom klockbranschen och får märket att stå ut lite extra.

Mockberg har riktigt snygga, moderna klockor som klart visar ett skarpt öga för design. Klockorna är i grunden variationer kring samma tema. Modellerna liknar varandra, men det finns små men tydliga färgskillnader på urtavla, boett, visare, armband och andra detaljer på klockan.

Mockberg har lyckats pricka rätt när kommer till den moderna skandinaviska kvinnans smak. Och med en Mockberg på armen lär du garanterat få uppmärksamhet.

Klockorna passar utmärkt i de flesta sammanhang. Om du inte redan känner till Mockberg rekommenderar vi här på Klockor.se att du tar en titt på detta fantastiska klockmärke.

Fossil klockor

Fossil är ett amerikanskt klockmärke med klockor för både män och kvinnor.

Märkets herrmodeller karaktäriseras av en blandning av nostalgi och traditionella, exklusiva klockor som Rolex dykarklockor och andra klockor av exklusiv karaktär. Men det finns en viss skillnad, detaljer som gör dem lite "annorlunda", både djupt nostalgiska och moderna samtidigt.

Fossil har också många kollektioner och modeller. Du hittar en mängd olika stilar här, så det är definitivt ett varumärke som är värt att kika lite närmare på. Vi har en mängd olika klockor från Fossil som ligger i topp bland våra största bästsäljare.

Michael Kors klockor

Medan vi ändå befinner oss i USA måste vi såklart komma in på fenomenet Michael Kors – modeskaparen som för många är känd från TV-serien «Project Runway». Här kan vi i allra högsta grad snacka om designklockor.

Michael Kors har specialiserat sig på damklockor, men har också en del modeller för män. Den här designern är väldigt glad för det glamorösa, något som syns tydligt i de här klockorna.

Guld-, roséguld- och silver är klassiska inslag. Och boetten är vanligtvis något överdimensionerad - precis som trenden dikterar just nu. Det finns också många vackra kristaller på de här klockorna, så detta passar perfekt alla som gillar lite glow och glamour.

Casio klockor

En av våra mest sålda klockor, tro det eller ej, är Casio. Många kan tro att Casio som klockmärke försvann när digitalklockan slutade vara populär någon gång på 90-talet, men tack vare den nya retrotrendend haet blivit modernt igen med digitala klockor.

Och Casio har ett stort utbud av digitala klockor.

Många av dem är moderna klassiker, som
G-shock serien. Men flera av Casios övriga modeller säljer också väldigt bra.

Köp din klocka på Klockor.se

Klockor.se är en av Sveriges mest omtyckta nätbutiker för klockor, och vi strävar ständigt efter att kunna erbjuda våra kunde de bästa kvalitetsklockorna som finns, till ett bra pris.

När du handlar hos oss har du alltid full returrätt i 14 dagar, vilket ger dig den köptrygghet du behöver. Skulle du av någon anledning ångrar ditt köp, ja, då är det bara att utnyttja returrätten. Vi finns tillgängliga via livechatt och telefon om du skulle ha frågor du vill ställa till oss. Tänk också på att du får gratis frakt på din beställning.

Välkommen til Klockor.se!
  Laddar...